Alkoholiton olut täydentää luovuttajatarjoiluja kesällä

Verivalmisteita tarvitaan potilaiden hoitoon lomakaudellakin tasaisesti joka viikko. Verta voi käydä luovuttamassa kesälomareissulla esimerkiksi omalla mökkipaikkakunnalla. Täksi kesäksi Veripalvelu täydentää luovuttajatarjoilujen valikoimaa alkoholittomalla Pisara-luovutusoluella.

Alkoholiton Pisara-luovutusolut ojennetaan kädestä toiseen.

Verivalmisteet ovat välttämättömiä esimerkiksi onnettomuuksien uhrien, keskoslasten ja synnyttävien äitien sekä syöpä- ja leikkauspotilaiden hoidossa ympäri vuoden. Jokainen luovutus ylläpitää riittävää verivarantoa: tämän päivän verenluovuttajat auttavat potilaita ensi viikolla.

Jos mökkeilet ja liikut kesälomaviikkojen aikana kotipaikkakuntasi ulkopuolella, katso missä lähin luovutuspaikkasi sijaitsee ja tule tutustumaan sinulle uuteen toimipisteeseen tai verenluovutustilaisuuteen.

Alkoholiton olut osana kesän luovuttajatarjoilua

Veripalvelu täydentää kesäajan luovuttajatarjoilujen valikoimaa alkoholittomalla Pisara-luovutusoluella, osana Veripalvelun 75-vuotisjuhlavuoden näkyvyyttä.

– Haluamme kokeilla erilaisia tempauksia uusien luovuttajien tavoittamiseksi. Pisara-luovutusoluen tavoitteena on tarjota kesään sopiva alkoholiton juomavaihtoehto luovuttajille ja kannustaa tulemaan luovuttamaan yhdessä vaikkapa kaverin kanssa, kertoo markkinointipäällikkö Anne Lind Veripalvelusta.

Alkoholiton olut toimii hyvänä verenluovutuksen palautusjuomana. Sekä verenluovutusta ennen että sen jälkeen on tärkeää huolehtia riittävästä nesteytyksestä.

Luovutusolut on Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan valmistamaa alkoholitonta Kukko-lageria, joka on puettu verenluovuttajille tutuksi Pisara-hahmoksi. Luovutusolut-tölkkejä on tarjolla neljää erilaista designia. Oluita on jaossa kaikissa verenluovutuspisteissä rajoitettu erä, sillä kyseessä on kesäajan erikoistuote.

– Luovutusoluelle voi tulla yksin tai yhdessä kaverin kanssa. Se on hyvä vaihtoehto perinteisille terassioluille, sillä samalla voi auttaa potilaita ja saada laatuaikaa ystävän kanssa, Anne Lind toteaa.

Viimeksi päivitetty: 05.06.2023