Työnantajan tarjoama aika verenluovutukseen luo hyvää yhteishenkeä

Mahdollisuus luovuttaa verta työajalla on yksi elektroniikkakomponenttien valmistaja Muratan vapaaehtoistyön muodoista. Laiteinsinööri Mari Venho on aktiivinen verenluovutuksen puolestapuhuja- ja toimija yrityksessä.

Mari Venho työskentelee Muratalla laiteinsinöörinä ja on aktiivinen verenluovuttaja.

Murata on elektroniikkakomponenttien ja -ratkaisujen suunnittelija, myyjä ja valmistaja. Alkuperältään japanilainen yritys työllistää maailmanlaajuisesti yli 77 000 työntekijää. Suomessa Vantaan Martinlaakson toimipisteessä työskentelee yli 1000 henkilöä.

Muratan toimintafilosofia on yhteiskunnallisesti kantaa ottava. Yrityksessä tehdään monipuolisesti yhteiskuntavastuullista toimintaa, esimerkiksi yhteistyötä ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä tekevän Iceheartsin kanssa. Murata työllistää myös vajaatyökykyisiä henkilöitä soveltuviin tehtäviin.

Mahdollisuus luovuttaa verta työajalla on yksi Muratan vapaaehtoistyön muodoista.

Laiteinsinööri Mari Venho on aktiivinen verenluovutuksen puolestapuhuja- ja toimija Muratalla. Marin luotsaamana muratalaisilla on tulevaisuudessa mahdollisuus osallistua säännöllisiin verenluovutuksen yhteislähtöihin, joissa työntekijät voivat käydä yhdessä työajan puitteissa verenluovutuksessa. Yhteiskyydit on suunniteltu niin, että myös vuorotyöläisillä on mahdollisuus osallistua joihinkin neljästä lähdöstä vuoden aikana.

Mari on ollut myös aktiivisesti järjestämässä työpaikalla toteutettavaa luovutustilaisuutta, josta on nyt tehty säännöllinen, kerran vuodessa toistuva tapahtuma.

”On superhienoa osallistua vapaaehtoistyöhön. Koen sen myös velvollisuutenani, sillä perusasiani ovat hyvin ja minulla on mahdollista auttaa muita. Työnantajan tarjoama aika verenluovutuksessa käymiseen on arvokasta ja se kasvattaa yhteisen tekemisen fiilistä. Vaikkei luovutus sinällään vie kauan aikaa, mun ei nyt tarvitse itse miettiä, mistä otan sen ajan”, Mari kertoo.

”Osallistuminen yhteiseen, hyvään tekemiseen myös sitouttaa. Tästä tulee tunne, että me tehdään täällä yhdessä hyviä asioita. Tämä on ennakointia parhaimmillaan: Voimme olla hyödyksi kenelle tahansa meistä, kun apua tarvitaan”, Mari tiivistää.