Veripalvelu Kuopio muuttaa Kauppakeskus Minnaan

Veripalvelu avaa loppuvuoden 2024 aikana uuden toimipisteen Kuopiossa, kauppakeskus Minnan toisessa kerroksessa. Nykyiset tilat torin toisella laidalla kauppakeskus Sektorissa ovat käyneet ahtaiksi eivätkä enää täytä Veripalvelun tarpeita.

Kauppakeskus Minna

Uusi toimipiste tulee olemaan huomattava parannus Veripalvelun toimintaan Kuopiossa, sillä muutto mahdollistaa uudet ja ajanmukaiset tilat niin asiakkaille kuin työntekijöille.

– Saamme asiakkaille neljä haastattelupistettä nykyisen kolmen sijaan sekä yhden luovutuspaikan lisää. Myös varastotilat ja henkilökunnan sosiaalitilat saadaan toimiviksi. Tämä on koko tiimillemme kauan odotettu toive, jonka toteutuminen tässä kohtaa mahdollistui, kertoo Veripalvelu Kuopion aluepäällikkö Paula Korhonen.

Kauppakeskus Minnan kauppakeskuspäällikkö Auli Ekdahl uskoo molempien osapuolten hyötyvän uudesta sijainnista. Veripalvelu tuo jalkapareja Minnan toiseen kerrokseen ja kauppakeskuksen asiakaskunnasta löytyy varmasti myös uusia verenluovuttajia.

Avoinna kolme päivää viikossa

Kuopion toimipiste vastaa Veripalvelun toiminnasta Itä-Suomessa laajemminkin, sillä se järjestää verenluovutustilaisuuksia viikoittain Itä-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Etelä-Savon kunnissa. Tilaisuudet ovat noin 200 kilometrin säteellä Kuopiosta.

Kiinteä toimipisteemme tulee jatkossakin olemaan avoinna tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin. Muina päivinä kierrämme keräämässä verta muilla paikkakunnilla, Korhonen kertoo.

Lisää verenluovuttajia tarvitaan

Uusia luovuttajia tarvitaan vuosittain tuhansia, jotta Suomessa riittää nyt ja tulevaisuudessa luovuttajakuntaa turvaamaan potilaiden hoitoa.

Vireänä työssäkäynti- ja opiskelijakaupunkina Kuopio on yksi keskeisimmistä sijainneista myös verenluovuttajakunnan kasvattamisen kannalta. Yhteistyö esimerkiksi Itä-Suomen yliopiston ainejärjestöjen kanssa on ollut aktiivista, Paula Korhonen kertoo.

– Poikkitieteellinen haastekampanja on jo perinne, jonka tuo meille vuosittain hienosti uusia verenluovuttajia ja aktivoi jo käyneitä opiskelijoita.

Kuopio on Veripalvelulle tärkeä sijainti myös siksi, että Kuopion yliopistollisen sairaalan yhteydessä sijaitsee Veripalvelun aluevarasto, joka hoitaa verivalmisteiden jakelun Itä-Suomen alueen sairaaloihin.

Veripalvelun tarkasta muuttoajankohdasta tiedotetaan myöhemmin. Tavoitteena on, että uusi toimipiste avataan marraskuun 2024 loppuun mennessä.

Uusiutuvaan energiaan, tapahtumiin ja paikallisuuteen voimakkaasti panostanut kauppa- ja viihdekeskus Minna tavoittelee Savon vastuullisimman kauppakeskustoimijan asemaa.

– Veripalvelun kaltaiset vuokralaiset ovat meille erityisen mieluisia, iloitsee kauppakeskuspäällikkö Auli Ekdahl.

Kauppakeskus Minna sisältä
Viimeksi päivitetty: 07.05.2024