Tallink Siljalla verenluovutus työajalla on vakiintunut käytäntö

Viestintäjohtaja Marika Nöjd ja viestintäasiantuntija Armi Laine ovat molemmat aktiivisia verenluovuttajia. Tallink Siljalla on saanut luovuttaa verta työajalla jo 11 vuoden ajan.

Marika Nöjd ja Armi Laine työskentelevät Tallink Siljalla.

Laivayhtiö Tallink Silja toimii Helsingissä, Turussa ja Maarianhaminassa ja se työllistää hieman alle 1000 henkilöä.

Yrityksessä vastuullisuudella on tärkeä rooli. Tallink Siljalla tehdään hyväntekeväisyysyhteistyötä esimerkiksi Hope Ry:n kanssa, mutta mahdollisuus luovuttaa verta työajalla on yrityksen hyväntekeväisyyden muodoista pitkäaikaisin.

”Verenluovutus työajalla on meillä vakiintunut tapa, se on ollut meillä käytössä jo 11 vuotta”, Marika Nöjd kertoo.

Tallink Siljalla kannustetaan työntekijöitä yhteisille verenluovutusreissuille esimerkiksi intrassa ja päivittäisissä kohtaamisissa.

”Meillä on noin 20 hengen aktiivinen porukka, jonka kanssa käymme luovuttamassa yhdessä, toki työtilanteen niin salliessa. Käymme luovuttamassa Sanomatalon toimipisteessä”, Marika kertoo.

”On hienoa, että työnantaja mahdollistaa verenluovutuksen työajalla. Koen, että tämä tuo yhteisöllisyyttä mukanaan. Verenluovutus on hyvin nopea tapa auttaa, ja on arvokasta, että auttaminen on tehty meillä näin helpoksi”, Armi Laine toteaa.

Porukalla verenluovutukseen lähtemiseen sisältyy sopivasti ryhmäpainetta. Lisäksi luovutusreissun aikana ehtii vaihtaa kuulumiset työkavereiden kesken.

”Tämä on tuonut mukanaan meiltä ihan uusia verenluovuttajia, sillä porukalla on helpompi lähteä liikkeelle, jos vaikkapa verenluovutus hieman jännittää. Yhteinen tekeminen myös yhdistää eri puolilta yritystä tulevat työntekijät. Se on kiva, yhteinen hetki, jonka aikana voimme puhua työasioista tai sitten ihan jostain muusta”, Marika kuvailee.

Marika Nöjdillä on veriryhmätatuointi.
Marika Nöjd otti oman veriryhmätatuointinsa Veripalvelun Blood Tattoo-kampanjan innoittamana.
Viimeksi päivitetty: 27.09.2023