Blodgivningbuss.

Blodgivningsbussen startar i november

Blodtjänst kommer nära blodgivarna i huvudstadsregionen med de nya Blodgivningsbussen. Kom och upplev ett helt nytt ställe där du kan ge blod!

Testa om du kan donera

Ta reda på om du är lämplig som blodgivare eller stamcellsdonator.

Testa nu

Hälsodeklaration för blodgivare

Fyll i hälsodeklarationen på blodgivningsdagen eller tidigast en dag före blodgivningen.

Fyll i hälsodeklaration

Stamcellsregistret

En stamcellstransplantation är den sista chansen för patienter med blodcancer att tillfriskna. Det behövs fler medlemmar.

Stamcellsregistret

Avgiftsfri infotelefon för blodgivare

Aktuellt

4.12.2023
Blodgivning

Ingen blodgivning på självständighetsdagen

Blodtjänst håller stängt på självständighetsdagen den 6 december. De helgdagar som infaller på vardagar ökar behovet av blodgivare under andra dagar eftersom patienterna behöver blodprodukter oavsett helger.

1.12.2023
Blodgivning

Blodtjänst återupptar insamlingen av plasma

Snart kommer det att vara möjligt att ge plasma på Blodtjänst när plasmaferes återupptas efter ett uppehåll på flera år. Det råder brist på plasmaråvara i Europa och användningen av läkemedel som framställs av plasma ökar. Från januari kan man ge plasma på Blodtjänsts nya verksamhetsställe i köpcentret Jumbo-Flamingo.

23.11.2023
Blodgivning

Begränsningen att ge blod på grund av sex mellan män slopas 4 december

Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet Fimeas föreskrift i anslutning till sexuellt beteende tas i bruk vid blodgivning 4.12.2023. Begränsningen att ge blod på grund av sex mellan män slopas.

6.11.2023
Blodgivning

Blodgivningsbussen startar i huvudstadsregionen

Förutom Blodtjänsts enheter och blodgivningstillfällen kommer det snart att vara möjligt att ge blod i en helt ny miljö, Blodgivningsbussen. En buss som planerats för blodinsamling åker runt i huvudstadsregionen och erbjuder en ny typ av möjlighet att nå blodgivare.

Celler för livet

Säkra produkter och tjänster för patienternas bästa.

För proffs

Forskning

Blodtjänst är en mångsidig forskningsorganisation. Den utvecklar och forskar nuvarande och framtida produkter och producerar värdefull information för vården.

Mer om forskning