Haku Menu

Liity Kantasolurekisteriin

Kantasolujen luovuttajia tarvitaan, kun aggressiivista ja pahanlaatuista veritautia ei voida parantaa lääkehoidolla ja elinaikaennuste on lyhyt. Terveeltä luovuttajalta saadulla kantasolusiirteellä pyritään korvaamaan syöpäpotilaan pahanlaatuiset solut terveillä kantasoluilla. Liity nyt ja pelasta syyttömänä tuomittu!


Kantasolurekisteri tarvitsee kipeästi etenkin nuoria miehiä jäseniksi. Kaikki vuonna 1994 ja sen jälkeen syntyneet uudet liittyjät saavat upean Kantasolurekisterin haalarimerkin niin kauan kun merkkejä riittää.

1. Tutustu Kantasolurekisteriin liittyjän tietopakettiin

2. Testaa, voitko liittyä Kantasolurekisteriin: www.sovinkoluovuttajaksi.fi

Lisätietoja: 029 300 1515 tai kantasolurekisteri (at) veripalvelu.fi.

3. Täytä liittymislomake


Kun olet täyttänyt liittymislomakkeen, saat sähköpostiisi vahvistusviestin, jonka lähettäjänä on atlanta@steiner.cz. Klikkaa vahvistusviestissä olevaa linkkiä, jonka jälkeen rekisteröitymisesi on valmis! Huomaathan, että vahvistaminen pitää tehdä tunnin sisällä viestin saapumisesta.

Jos liityt tietokoneella, suosittelemme käyttämään Mozilla tai Chrome-selainta. Internet Explorer (IE)-selaimella on esiintynyt ajoittain toimintahäiriöitä. 

4. Saat näytepaketin postitse. Ota näyte suun sisäpinnalta.

Liittymislomakkeen täyttämisen jälkeen postitamme sinulle kotiin pumpulitikun ja ohjeet näytteen antamiseksi. Älä kuitenkaan ota näytettä, jos sinulla on hengitystieinfektio. Mukana tulee myös palautuskuori, jonka postimaksu on maksettu. Liittymispakettien saapumiseen voi mennä 2–3 viikkoa. 

5. Palauta näyte postitse Veripalveluun.

Sylkinäytteestä tehdään alustava kudostyypitys, jota käytetään apuna sopivan luovuttajan löytämiseksi. Vasta näytteen postittaminen Veripalveluun mahdollistaa rekisterin jäsenyyden.  

Kantasolurekisterin liittyjien sylkinäytteiden veriryhmä- ja kudostyyppimääritykset tehdään Yhdysvalloissa toimivassa sopimuslaboratoriossa. Laboratorioon lähetetään vain näyte ja siihen liittyvä tunnistekoodi, ei nimeä tai muita tunnistetietoja. Veripalvelu varmentaa sopimuksilla, että toiminnassa noudatetaan EU:n tietosuojakäytäntöjä ja että näytemateriaalia ei käytetä muuhun kuin sopimuksessa määriteltyyn tarkoitukseen.

Kun tiedot ovat valmiina, ne tallennetaan sekä Suomen että koko maailman kantasolurekistereihin (World Marrow Donor Association).
 

Tutustu tietosuojaamme ja katso Kantasolurekisterin tietosuojaseloste

6. Saat sähköpostitse vahvistuksen liittymisestäsi.

Liittymisnäytteiden käsittelyssä kestää 3–4 kuukautta. Annathan sähköpostiosoitteesi liittymislomakkeen täyttämisen yhteydessä, sillä lähetämme sinulle sähköpostia, kun rekisteriin liittymisesi on vahvistettu.


Kiitos, kun haluat auttaa!

 

Liity nyt.