Haku Menu

Liittyminen on helppoa

Tältä sivulta löydät ohjeet Kantasolurekisteriin liittymiseen. Tutustu ensin liittymisen eri vaiheisiin. Sen jälkeen voit siirtyä täyttämään sähköisen liittymislomakkeen.


Koomikko Sami Hedberg liittyi Kantasolurekisteriin tutustuttuaan kantasolusiirron avulla pelastuneeseen Todde Fribergiin. Liity sinäkin!

1. Lue ensin, mitä veren kantasolujen luovuttaminen tarkoittaa.

Kantasolurekisteriin liittyjän tietopakettiin pääset tutustumaan täst​ä.

Huom. Kantasolurekisteriin liittyjä sitoutuu auttamaan ketä tahansa potilasta, lasta tai aikuista, kotimaasta tai ulkomailta. Rekisterin jäsen ei voi itse valita, kenelle hän luovuttaa, sillä luovuttajan valinnan määräävät ensisijaisesti kudossopeutuvuustekijät.

2. Testaa, sovitko sinä veren kantasolujen luovuttajaksi:

www.sovinkoluovuttajaksi.fi. Voit kysyä sopivuuttasi myös numerosta 029 300 1515 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kantasolurekisteri (at) veripalvelu.fi.

3. Täytä liittymislomake netissä.

Tunnistautumiseen tarvitset pankkitunnukset.

Huom! Pankkitunnistautuminen ei toimi toistaiseksi mobiililaitteella. Suosittelemme rekisteröitymään tietokoneella Mozilla tai Chrome-selaimella, sillä Internet Explorer (IE)-selaimella on esiintynyt ajoittain toimintahäiriöitä. Selvitämme asiaa!
 

4. Ota näyte suun sisäpinnalta.

Kun olet täyttänyt nettiliittymislomakkeen, postitamme sinulle pumpulitikun ja ohjeet näytteen antamiseksi.

5. Palauta näyte Veripalveluun.

Sylkinäytteestä tehdään alustava kudostyypitys, jota käytetään apuna sopivan luovuttajan löytämiseksi. Vasta näytteen palauttaminen mahdollistaa rekisterin jäsenyyden.  

Liittymisnäyte lähetetään Yhdysvaltoihin, jossa tietoturvataso voi poiketa eurooppalaisista standardeista.  Kun kudostyypitystiedot ovat valmiina, ne tallennetaan sekä Suomen että koko maailman kantasolurekistereihin (World Marrow Donor Association).

6. Vahvistus liittymisestäsi.

Liittymisnäytteiden käsittelyssä kestää 3–4 kuukautta. Muistathan antaa sähköpostiosoitteesi liittymislomakkeen täyttämisen yhteydessä, sillä lähetämme sinulle sähköpostia, kun rekisteriin liittymisesi on vahvistettu.

Kiitos, kun haluat auttaa!