Haku Menu

Näin liityt Kantasolurekisteriin

Liittyminen on helppoa ja luovuttaminen on turvallista. Anna mahdollisuus sellaiselle, joka ei muuten selviä! Etenkin nuoria miehiä tarvitaan kipeästi jäseniksi.

1. Tutustu Kantasolurekisteriin liittyjän tietopakettiin tästä 

2. Testaa, voitko liittyä Kantasolurekisteriin: www.sovinkoluovuttajaksi.fi

Lisätietoja: 029 300 1515 tai kantasolurekisteri (at) veripalvelu.fi.

3. Täytä ilmoittautumislomake

Kun olet täyttänyt ilmoittautumislomakkeen, saat sähköpostiisi vahvistusviestin. Muista klikata viestissä olevaa vahvistuslinkkiä. Huomaathan, että vahvistaminen pitää tehdä tunnin sisällä viestin saapumisesta.

4. Saat liittymisnäytepaketin postitse. Ota näytteet suun sisäpinnalta.

Ilmoittautumislomakkeen täyttämisen jälkeen (2-3 viikon kuluessa) postitamme sinulle kotiin neljä näytteenottopuikkoa ja ohjeet näytteiden antamiseksi. Näytteet tulee ottaa kaikilla neljällä puikolla ja silloin kun olet terve. Mukana tulee myös palautuskuori, jonka postimaksu on maksettu. Vasta näytteiden postittaminen Veripalveluun mahdollistaa rekisterin jäsenyyden. 

5. Palauta näytteet postitse Veripalveluun

Liittymisnäytteistä tehdään alustava kudostyypitys, veriryhmämääritys ja CMV-status, joita käytetään, kun potilaalle etsitään sopivaa luovuttajaa. Nämä määritykset tehdään Yhdysvalloissa toimivassa sopimuslaboratoriossa. Sopimuksilla on varmennettu, että toiminnassa noudatetaan EU:n tietosuojakäytäntöjä ja että näytemateriaalia ei käytetä muuhun kuin sopimuksessa määriteltyyn tarkoitukseen. 

Laboratorioon lähetetään vain näytteet ja niihin liittyvät tunnistekoodit - ei nimeä tai muita tunnistetietoja. Kun määritykset ovat valmiina, tulokset tallennetaan sekä Suomen että World Marrow Donor Associationin ylläpitämään kantasolurekisterien keskusrekisteriin.

Voit lukea lisätietoa tietosuojastamme ja Kantasolurekisterin tietosuojaselosteesta.

6. Saat sähköpostitse vahvistuksen liittymisestäsi

Lähetämme sinulle sähköpostia, kun rekisteriin liittymisesi on vahvistettu. Tässä voi kestää 3–4 kuukautta.


Kaikki uudet liittyjät saavat upean Kantasolurekisterin haalarimerkin niin kauan kun merkkejä riittää.

Kiitos, kun haluat auttaa!

 

Liity nyt.