Haku Menu

Moninkertaista apusi - perusta VeriRyhmä

VeriRyhmän eli verta säännöllisesti luovuttavan porukan voi perustaa kuka tahansa esimerkiksi työ-, opiskelu-, harrastus- tai kaveriporukan kesken. Esimerkiksi 5 luovuttajaa auttaa kerralla jopa 15 potilasta. VeriRyhmässä sekä apu että auttamisen ilo moninkertaistuvat!

Näin VeriRyhmä toimii:


1. Perusta VeriRyhmä täyttämällä liittymislomake kampanjasivulla. Saat postitse starttipaketin (mm. julisteita). Löydät tiedotusmateriaalia sähköisenä myös aineistopankista.

2. Kutsu ihmiset mukaan auttamaan. Ensikertalaisten ja taukoa pitäneiden kannattaa aloittaa tekemällä alustava verenluovuttajatesti osoitteessa sovinkoluovuttajaksi.fi .

3. Varatkaa jokaiselle aika osoitteessa veripalvelu.fi/ajanvaraus. Voitte tulla mihin tahansa luovutuspisteeseen. Eri henkilöt voivat käydä myös eri paikoissa. Yhdessä voitte tulla muutaman hengen ryhmänä varaamalla kaikille ajan samaan aikaikkunaan tai peräkkäin.

4. Täyttäkää terveyskysely verkkosivuilla etukäteen (aikaisintaan edellisenä päivänä). Kyselyn voi täyttää myös paikan päällä.

5. Tulkaa ojentamaan kädet varattuna aikana. Kuvallinen, virallinen henkilötodistus mukaan!

HUOM: Muistakaa liittyä VeriRyhmänne jäseneksi hoitajan haastattelussa kertomalla yrityksenne, yhteisönne tai ryhmänne nimi (jolla perustitte ryhmän). Vain siten luovutukset kartuttavat ryhmän "veripankkitiliä" mm. kunniakirjoja varten. 

Jos olet unohtanut ryhmäsi nimen, kerro hoitajalle yrityksen, yhteisön tai ryhmän perustaneen yhteyshenkilön nimi, niin oikea ryhmä voidaan löytää tietojärjestelmästämme sitä kautta.

Luovuttaja voi olla samanaikaisesti vain yhden VeriRyhmän jäsen.

Liittymisen jälkeen luovutukset kerryttävät myös ryhmän luovutuspisteitä automaattisesti.  Myös ne käynnit lasketaan, jotka eivät johtaneet luovutukseen.

Vähintään neljän hengen ryhmälle tarjoamme tarvittaessa maksuttoman edestakaisen taksikyydin (max. 20 km / suunta, auton tilaus itse, pyydä taksikortti maksua varten veripalvelutoimiston tai -tilaisuuden vastaanotosta). Huom. hygieniavarotoimet yhteiskuljetuksissa (esim. suu-nenäsuoja) pandemian aikana.

6. Nauttikaa ansaitut kahvit ja ottakaa loppupäivä rauhallisesti. 

7. Tervetuloa uudestaan! Vähintään 10 käynnistä samana vuonna saatte Veripalvelun vuosikunniakirjan ja ryhmän nimen palkittujen VeriRyhmien kunniataululle. Vähintään 20 luovutuksesta saatte hopeisen, 30 luovutuksesta kultaisen ja 50 luovutuksesta platinaisen kunniakirjan. Mikä on teidän tavoitteenne?

Aktiivisille VeriRyhmille järjestetään vuosittain myös arvontakampanjoita.

8. Seuratkaa Veripalvelua somessa ja jakakaa kuvia ja tarinoita toiminnastanne! Käyttäkää Instagramissa ja Twitterissä tunnisteita #veriryhmä ja merkitkää julkaisuihin @veripalvelu ja/tai paikallinen veripalvelutoimisto (esim. @veripalvelu_lahti), niin voimme jakaa postauksianne!


KIITOS, ETTÄ OLETTE HENGENPELASTAJIA!