Haku Menu

Moninkertaista apusi - perusta VeriRyhmä

VeriRyhmän eli verta luovuttavan porukan voi perustaa kuka tahansa esimerkiksi työ-, harrastus- tai kaveriporukan kesken tai koko firman voimin. 5 luovuttajaa auttaa kerralla 15 potilasta. VeriRyhmässä sekä apu että hyvä mieli moninkertaistuvat!

 

VeriRyhmän voimin säännöllisestä auttamisesta on helppoa tehdä perinne. Ojentamalla kädet yhdessä pari kertaa vuodessa autatte turvaamaan katkeamattoman avun ketjun. Verenluovutus vie vain tunnin, mutta voi antaa vastaanottajille loppuelämän. 

Näin VeriRyhmä toimii:

1. Perustakaa VeriRyhmä täyttämällä liittymislomake. Sopikaa kuka on ryhmänne yhteyshenkilö.

2. Tiedota ja kutsu ihmiset mukaan.

3. Päättäkää luovutuspäivä ja -paikka. Kerää ilmoittautumiset (suositus noin 4–6 henkilöä samalla kerralla).

4. Tehkää jokainen Sovinko luovuttajaksi –testi arvioidaksenne, voitteko luovuttaa verta.

5. Kun teille sopiva ajankohta ja henkilömäärä on tiedossa, sovi ryhmällesi luovutusaika soittamalla veripalvelutoimistoon. Jos tarvitsette kuljetusta, saatte edestakaisen taksikyydin maksutta vähintään neljälle (max. 2–20 km / suunta).

Jos tulette verenluovutustilaisuuteen, ilmoittautukaa ennakkoon järjestävään yksikköön (Kuopio, Oulu, Seinäjoki, Turku tai Tampere, pääkaupunkiseudulla osoitteeseen helsinki.liikkuvaveripalvelu@veripalvelu.fi).

6. Verenluovutus ja kahvit. Varatkaa käyntiin isolla porukalla 1,5–2h. Kuvalliset henkilötodistukset mukaan!

7. Sopikaa halutessanne jo uudesta luovutusajasta.

8. Vähintään 10 luovutuksesta kalenterivuonna VeriRyhmänne saa Veripalvelun kunniakirjan ja nimensä palkittujen VeriRyhmien listalle. Vähintään 20 luovutuksesta saatte hopeisen ja 30 luovutuksesta kultaisen kunniakirjan.

HUOM: Voitte mainiosti käydä luovuttamassa myös yksitellen! Muistattehan aina saapuessanne kertoa yrityksen, yhteisön tai VeriRyhmänne nimen, jotta luovutukset saadaan kirjattua ryhmällenne.