Haku Menu

Moninkertaista apusi - perusta VeriRyhmä

VeriRyhmän eli verenluovutusporukan voi perustaa kuka tahansa esimerkiksi työ-, opiskelu-, harrastus- tai kaveriporukan kesken. 5 luovuttajaa auttaa jopa 15 potilasta. VeriRyhmässä sekä apu että auttamisen ilo moninkertaistuvat!

Näin VeriRyhmä toimii:

1. Perusta VeriRyhmä täyttämällä liittymislomake

Saat halutessasi postitse julisteita tai voit ladata materiaalit itse aineistopankista (sisään ilman tunnuksia kirjautumisikkunan alareunasta, polku Aineistot -> VeriRyhmä-materiaalit).

Jos olet perustanut toisen VeriRyhmän jo aiemmin, mainitse kyseisen ryhmän nimi lisätiedoissa. Ilmoita uudelle ryhmällesi myös eri sähköpostiosoite, jotta saat jatkossa uutiskirjeessä tiedot molempien ryhmiesi luovutussaldoista.

2. Kutsu kaikki mukaan auttamaan! 

Ensikertalaisten ja taukoa pitäneiden kannattaa aloittaa verenluovutukseen tutustuminen tekemällä alustava testi sopivuudesta luovuttajaksi osoitteessa sovinkoluovuttajaksi.fi.

3. Varatkaa jokaiselle aika vapaavalintaiseen luovutuspaikkaan 

Varatkaa ajat luovutukseen täällä. 

Voitte tulla verenluovutukseen yhdessä, jos varaatte jokaiselle yhtäaikaiset tai peräkkäiset ajat. Me voimme myös tehdä varauksen puolestanne: p. 0800 0 5801 (arkisin klo 8-17).

Voitte luovuttaa VeriRyhmänne nimissä aikaisintaan 2-4 työpäivän kuluttua ryhmän perustamisesta (käsittelyaika).

Tarjoamme vähintään neljän hengen ryhmille tarvittaessa maksuttoman edestakaisen taksikyydin (max. 20 km / suunta). Tilatkaa auto itse, saatte taksikortin vastaanotosta.

4. Täyttäkää terveyskysely 

Terveyskyselyn voi täyttää luovutusta edeltävänä tai samana päivänä. Kyselyn voi täyttää myös paikan päällä.

5. Verenluovutus

- Ottakaa mukaan kuvalliset, viralliset henkilötodistukset! Ajokortti käy.

- Kerro VeriRyhmänne nimi (sama jolla rekisteröitte ryhmän) hoitajalle haastattelussa, jotta sinut liitetään VeriRyhmään. Jos olet unohtanut ryhmän nimen, kerro esimerkiksi ryhmän yhteyshenkilön nimi. Jatkossa luovutuksesi kerryttävät automaattisesti VeriRyhmäsi saldoa, joten riittää kun ilmoittaudut ryhmään kerran. Voit liittyä ryhmän jäseneksi jo ennen käyntiäsi soittamalla infopuhelimeemme 0800 0 5801 (ark. 8–17).

Kun sinut on liitetty VeriRyhmään, luovutuksesi kerryttävät jatkossa ryhmälle luovutuspisteitä automaattisesti. Myös ne käynnit lasketaan mukaan, jotka eivät johtaneet luovutukseen esim. terveydellisestä syystä.

Verenluovuttaja voi kuulua vain yhteen VeriRyhmään kerrallaan. Yhdyshenkilönä voi olla useammassa ryhmässä, eri sähköpostiosoittein.

Jos unohdat ilmoittautua ryhmän jäseneksi verenluovutuksen yhteydessä, vasta seuraava luovutuksesi jäseneksi liittämisen jälkeen kartuttaa ryhmän saldoa. Unohtuneita käyntejä ei voi kirjata ryhmän tietoihin enää jälkikäteen. 

6. Nauttikaa ansaitut kahvit ja välipalat

Ottakaa loppupäivä rauhallisesti.

7. Tervetuloa uudestaan! 

Vähintään 10 käynnistä kalenterivuonna VeriRyhmä saa Veripalvelun vuosikunniakirjan ja ryhmän nimen palkittujen VeriRyhmien kunniataululle. Vähintään 20 luovutuksesta saatte hopeisen, 30 luovutuksesta kultaisen ja 50 luovutuksesta platinaisen kunniakirjan. Mikä on teidän luovutustavoitteenne tänä vuonna?

8. Seuratkaa Veripalvelua somessa ja jakakaa kuvia ja tarinoita luovutuksistanne! 

Käyttäkää Instagramissa ja Twitterissä tunnisteita #veriryhmä / #ojennakätesi / #verenluovuttaja / #hengenpelastaja / mahdollisen kampanjanne nimi. Tägätkää Instagramissa julkaisuihin @veripalvelu ja paikallinen verenluovutuspiste (esim. @veripalvelu_lahti), niin voimme tykätä ja jakaa stoorejanne! Verenluovutuksen puolesta puhuminen myös somessa on arvokasta apua.

Jos haluat lopettaa VeriRyhmäsi, ota yhteyttä omaan verenluovutuspisteeseesi tai ilmoita asiasta osoitteeseen verenluovutus(at)veripalvelu.fi.


KIITOS, ETTÄ OLETTE HENGENPELASTAJIA!