Haku Menu

Moninkertaista apusi - perusta VeriRyhmä

VeriRyhmän eli verta luovuttavan porukan voi perustaa kuka tahansa esimerkiksi työ-, harrastus- tai kaveriporukan kesken tai koko firman voimin. 5 luovuttajaa auttaa kerralla jopa 15 potilasta. VeriRyhmässä sekä apu että hyvä mieli moninkertaistuvat. Tervetuloa hengenpelastajiksi!

 

VeriRyhmän voimin säännöllisestä auttamisesta on helppoa tehdä perinne. Ojentamalla kädet pari, kolme kertaa vuodessa autatte turvaamaan katkeamattoman avun ketjun. Verenluovutus vie vain tunnin, mutta voi antaa monelle jopa loppuelämän. 

Näin VeriRyhmä toimii:

1. Perusta VeriRyhmä täyttämällä liittymislomake.

2. Tiedota ja kutsu ihmiset mukaan.

3. Päättäkää luovutuspäivä (arkipäivä) ja -paikka. Kerää ilmoittautumiset (enintään 4-6 henkilöä samalla kerralla).

4. Tehkää Sovinko luovuttajaksi –testi arvioidaksenne, voitteko luovuttaa verta juuri nyt.

5. Kun ajankohta ja henkilömäärä on tiedossa, sovi ryhmällesi luovutusaika soittamalla veripalvelutoimistoon. Jos tarvitsette kuljetusta, saatte edestakaisen taksikyydin maksutta vähintään neljälle (max. 2-20 km / suunta).

Jos tulette verenluovutustilaisuuteen, ilmoittautukaa ennakkoon järjestävään yksikköön (Kuopio, Oulu, Seinäjoki, Turku tai Tampere, pääkaupunkiseudulla osoitteeseen helsinki.liikkuvaveripalvelu@veripalvelu.fi).

Varatkaa käyntiin 1,5 - 2h. Kuvalliset henkilötodistukset mukaan!

6. Verenluovutus ja kahvit.

7. Seuraava käynti 3-6kk kuluttua. Säännöllinen verenluovutus on paras tapa auttaa.

8. Vähintään 10 luovutuksesta kalenterivuonna VeriRyhmänne saa Veripalvelun kunniakirjan ja nimensä palkittujen VeriRyhmien listalle. Vähintään 20 luovutuksesta saatte hopeisen ja 30 luovutuksesta kultaisen kunniakirjan.

HUOM: Voitte mainiosti käydä luovuttamassa myös yksitellen! Muistattehan aina saapuessanne kertoa yrityksen, yhteisön tai VeriRyhmän nimen, jotta luovutukset saadaan kirjattua ryhmällenne.