Järjestä verenluovutuskampanja

Hyvän tekeminen yhdistää! Yritykset, yhteisöt, urheiluseurat ja oppilaitokset voivat yhdessä kannustaa jäseniään auttamaan potilaita järjestämällä verenluovutuskampanjan. Tältä sivulta löydät vinkkejä ja ohjeita kampanjan järjestämiseen.

Miksi kampanjoida verenluovutuksen puolesta?

Luovutettu veri on elintärkeää monille potilaille, ja yksi verenluovuttaja voi pelastaa useita ihmishenkiä. Yhteisöt, yritykset, urheiluseurat ja oppilaitokset voivat yhdessä järjestää verenluovutuskampanjoita ja innostaa jäseniään mukaan. Kampanjassa ei ole vain kyse verenluovutuksesta, vaan myös yhteishengen luomisesta ja auttamisen ilon jakamisesta.

Suomessa tarvitaan lisää verenluovuttajia, sillä tällä hetkellä vain reilu 3 % suomalaisista luovutusikäisistä käy verenluovutuksessa.

Miten kampanja toimii?

Kampanja voi kestää muutamasta kuukaudesta vaikka vuoteen. Se voi sisältää esim. haasteita eri yksiköiden, paikkakuntien tai jäsenjärjestöjen välillä. Monet ovat tehneet verenluovutuskampanjasta vuosittaisen perinteen – mahdollisuus tehdä hyvää ja vaikuttaa oikeasti.

Innostava viestintä ja olennaiset tiedot

Mitä innostavammin, selkeämmin ja aktiivisemmin viestit kampanjan aikana, sitä enemmän saat mukaan osallistujia ja apua potilaille! Käytä omalle yhteisöllesi luontevia kanavia. Viesteissä kannattaa tuoda esille:

Pisteiden kerääminen ja tulosten seuraaminen

Jotta voimme laskea pisteitä ja tiedottaa kampanjatuloksista, suosittelemme jokaiselle osallistuvalle yhdistykselle, kerholle tai yksikölle oman Luovuttajaryhmän perustamista.

Jokainen osallistuja mainitsee Luovuttajaryhmänsä nimen verenluovutuksessa käydessään, jolloin hänet liitetään kyseisen ryhmän jäseneksi. Kaikki ryhmän nimissä tehdyt luovutuskäynnit kerryttävät automaattisesti ryhmän pistesaldoa.

Tarvitsetko apua?

Kysymyksiä? Haluatko lisätietoja tai apua? Ota yhteyttä osoitteeseen info@veripalvelu.fi. Me olemme täällä auttamassa ja tukemassa sinua kampanjan ajan.

 

 

 

 

Tutustu kampanjoihin

Veripalvelulla on laaja valikoima verenluovutuskampanjoita, joissa yhdistyy auttamisen ilo ja positiivinen energia.

Katso meneillään olevat kampanjat

Haluatko perustaa Luovuttajaryhmän?

Luovuttajaryhmä mahdollistaa kampanjan pistelaskun ja innostaa mukaan auttamaan.

Haluan perustaa luovuttajaryhmän