Haku Menu

Järjestä verenluovutuskampanja

Hyvää kannattaa tehdä iloisesti yhdessä. Yhteisöt, yritykset, yhdistykset ja oppilaitokset voivat innostaa väkensä verenluovutukseen järjestämällä oman verenluovutuskampanjan. Veri kiertämään porukalla!


Verenluovutuskampanja kannustaa uudetkin kasvot auttamaan ja luo yhteishenkeä. Kampanja voi kestää esimerkiksi läpi lukuvuoden tai muutaman kuukauden. Se voi sisältää leikkimielisen kisan eri yksiköiden, paikkakuntien tai jäsenjärjestöjen välillä.

Jos olet ideoimassa kampanjaa, ota yhteyttä osoitteeseen info(at)veripalvelu.fi, niin autamme mielellämme. Alkuun pääset oheisen muistilistan avulla. 

Viesti innostavasti ja kerro faktat

Mitä innostavammin ja aktiivisemmin viestit, sitä enemmän saat mukaan osallistujia. Kampanjaviesteissä kannattaa kertoa mm.:

- Kampanjan nimi / teema, ajankohta ja järjestäjä

- Missä ja kuka kampanjaan voi osallistua

- Miksi verenluovutus on tärkeää (esim. potilastarinat, Veripalvelun Youtube-videot, omat kokemukset)

- Kuka voi luovuttaa verta (linkki testiin www.sovinkoluovuttajaksi.fi sekä maksuttoman verenluovuttajainfon numero 0800 0 5801)

Pisteiden laskeminen

Jotta pisteet voidaan laskea osallistujaryhmittäin, osallistuvien yhdistysten, kerhojen tai yksiköiden kannattaa perustaa VeriRyhmä. Kun ryhmät on rekisteröity, jokainen luovuttaja kertoo ryhmänsä/yrityksensä/yhdistyksensä nimen luovuttamassa käydessään, jolloin luovutus kartuttaa pistesaldoa. Jotta kampanjaanne osallistuvat VeriRyhmät voidaan tunnistaa tuloslaskennassa, lisätkää rekisteröitymislomakkeen lisätietokenttään jokin yhteisesti sovittu tunniste, esimerkiksi "Osallistumme HYYn / SMOTOn / SIL:n kampanjaan".

VeriRyhmät voivat jatkaa toimintaa myös kampanjan päätyttyä. Innokkaimmat voivat tehdä ryhmien välisestä verenluovutushaasteesta vuosittaisen perinteen.

Veripalvelu toimittaa pyynnöstä kunniakirjan kampanjan voittajille jaettavaksi (esimerkiksi eniten luovuttanut ryhmä ja eniten suhteessa jäsenmäärään luovuttanut ryhmä). Voitte myös palkita voittajat omin palkinnoin, vaikkapa yhteisellä saunaillalla, tai arpoa palkintoja osallistuneiden ryhmien kesken (huomioikaa kuitenkin, että verenluovutuksen on kuitenkin oltava vapaaehtoista ja maksutonta).

Tervetuloa pelastamaan henkiä porukalla!

Ajankohtaisia kampanjoita:

Suomen Jääkiekkoliiton ylimmän sarjatason Mestiksen verenluovutuskampanja 14.1.2019 – 22.4.2022.​

Suomen Motoristit (SMOTO) ry:n vuosittainen "Verta pakkiin hallitusti" -kampanja moottoripyöräkerhoille ja kaikille motoristeille 25.1.–31.12.2019 (alustava aika).

Suomen Ilmailuliiton (SIL) kampanja #Lennähdäluovuttamaan​ jäsenyhdistyksille 8.1. –​ 31.10.2019.

Metropolia ammattikorkeakoulu / TXO ry:n #​VerinenTaisto 22.10. – 31.12.2018 opiskelijayhdistyksille.

Muistilista suunnitteluun:

- Kampanjan nimi, ajankohta ja kesto (mielellään pari kuukautta tai enemmän, jotta osallistumisaikaa on riittävästi)

- Kohderyhmä?

- Ketkä vastaavat  toteutuksesta?

- Näkyvyys: verkkosivut, some (hashtagit #ojennakätesi, #veripalvelu, #verenluovutus), toimitilat, sähköpostilistat, tapahtumat ym.

- Suunnitteletteko kampanjalle oman ilmeen vai käytättekö Veripalvelun materiaaleja (logon käytöstä sovitaan erikseen)?

- Missä verenluovutuspaikoissa kampanjaan voi osallistua?

-  Miten palkitsette voittajat ja julkistatte tulokset? 

Materiaalia voi ladata sähköisesti aineistopankista. Hyödynnä myös Youtube-videoitamme. Opiskelijoille on saatavana haalarimerkkejä maksutta verenluovutuksen yhteydessä.