Haku Menu

Järjestä verenluovutuskampanja

Hyvää kannattaa tehdä iloisesti yhdessä. Yhteisöt, yritykset, yhdistykset ja oppilaitokset voivat innostaa väkensä auttamaan monia verensiirtoa tarvitsevia potilaita järjestämällä verenluovutuskampanjan. Veri kiertämään!


Team Rynkeby God Morgon -pyöräilijät kävivät yhdessä verenluovutuksessa VeriRyhmänsä voimin ennen pyöräilyä Pariisiin.


Verenluovutuskampanja kannustaa uudetkin kasvot auttamaan ja luo yhteishenkeä tärkeän asian puolesta. Kampanja voi kestää esimerkiksi läpi lukuvuoden tai muutaman kuukauden. Se voi sisältää leikkimielisen kisan eri yksiköiden, paikkakuntien tai jäsenjärjestöjen välillä. Innokkaimmat voivat tehdä kampanjasta vuosittaisen perinteen. 

Jos olet ideoimassa kampanjaa, ota yhteyttä osoitteeseen info(at)veripalvelu.fi, niin autamme. Alkuun pääset myös oheisen muistilistan avulla. 

Viesti innostavasti ja kerro faktat

Mitä innostavammin, selkeämmin ja aktiivisemmin viestit, sitä enemmän saat mukaan osallistujia. Kampanjaviesteissä kannattaa kertoa:

- Kampanjan nimi, ajankohta ja järjestäjä

- Missä, kuka ja miten voi osallistua

- Miksi verenluovutus on tärkeää (luvut, potilastarinat, Veripalvelun Youtube-videot, omat kokemukset tai vapaaehtoiset esimerkkihenkilöt)

- Kuka voi luovuttaa verta (linkki testiin www.sovinkoluovuttajaksi.fi sekä maksuttoman verenluovuttajainfon numero 0800 0 5801)

Pisteiden laskeminen

Jotta pisteet voidaan laskea lopuksi, osallistuvien yhdistysten, kerhojen tai yksiköiden kannattaa rekisteröidä VeriRyhmä eli verenluovutusporukka.  Tämän jälkeen jokainen osallistuja kertoo oman ryhmänsä nimen luovuttamassa käydessään ja liittyy näin VeriRyhmän jäseneksi, jolloin kaikki tulevat käynnit kerryttävät automaattisesti ryhmän saldoa. 

Jotta kampanjaanne osallistuvat VeriRyhmät voidaan tunnistaa, lisätkää ryhmän perustamislomakkeeseen lisätietoihin jokkin yhteinen tunniste, esim. katto-organisaation tai kampanjan nimi.

Veripalvelu toimittaa pyynnöstänne kunniakirjat kampanjan voittajille jaettavaksi. Voitte palkita esimerkiksi eniten luovuttaneet ryhmän ja eniten suhteessa jäsenmäärään luovuttaneen ryhmä. Voitte myös palkita voittajaporukan omin palkinnoin (huomioikaa kuitenkin, että verenluovutuksen on lain mukaan oltava vapaaehtoista ja maksutonta).

Tervetuloa pelastamaan henkiä porukalla!

Ajankohtaisia kampanjoita:

Suomen Jääkiekkoliiton Mestiksen Hengenpelastajaliiga 1.10.2020–31.3.2021

Autourheiluliitto AKK:n Turvassa Tiellä -ohjelman Ole sankari, ojenna kätesi 2020 -kampanja 1.9.–31.12.2020

Suomen Motoristit (SMOTO) ry:n yli 20 vuotta jatkunut vuosittainen Verestä Hyviä Muistoja -kampanja 1.1.–31.12.2020

Metropolia ammattikorkeakoulu / METKAn Verinen Taisto -kampanja 2.3.–3.12.2020 (Facebook-sivu)

Muistilista suunnitteluun:

- Kampanjan nimi ja kesto? (mielellään pari kuukautta tai enemmän, jotta osallistumisaikaa on riittävästi)

- Kohderyhmä?

- Viestintäkanavat? Verkkosivut, intra, some (#ojennakätesi, #verenluovutus, #veriryhmä sekä kampanjan nimi), toimitilat, sähköpostilistat, tapahtumat ym.

- Kampanjan visuaalinen ilme? Voitte tehdä omannäköisenne ilmeen tai käyttää Veripalvelun materiaaleja aineistopankista (logon käytöstä sovitaan erikseen).

-  Miten palkitsette voittajat ja julkistatte tulokset? Veripalvelu voi pyynnöstänne tehdä voittaneelle ryhmälle kunniakirjan.

Opiskelijoille on saatavana vuosiluvullisia haalarimerkkejä verenluovutuksen yhteydessä.