Haku Menu

Tervetuloa verenluovutukseen!Varaa aika tästä.

Luovuttajia tarvitaan joka arkipäivä kaikista veriryhmistä! Varaa aika sinulle sopivaan ajankohtaan. 

Säännöllinen luovuttaja? Laske laskurilla, onko edellisestä luovutuksestasi riittävästi aikaa. Sallitut minimivälit kokoverenluovutuksille ovat naisille 91 ja miehille 61 vuorokautta.

Jos olet tulossa luovuttamaan verihiutaleita, lue lisää ja varaa aika täältä.

Ensiluovuttaja?Testaa, sovitko luovuttajaksi.

Verenluovutukseen saa tulla myös ilman ajanvarausta, jos tilaa on! Lämpimästi tervetuloa kurkkaamaan ovelle ja kysymään tilannetta. Kiinteissä toimipisteissämme on yleensä paljon tilaa pitkin päivää, etenkin klo 13–15. Verenluovutustilaisuuksissa on sen sijaan usein täydempää. Jos tulet ex tempore, voit täyttää terveyskyselyn paikan päällä omalla puhelimellasi tai Veripalvelun laitteella.

Ohjeet ajanvaraukseen 

  1. Siirry ajanvarausjärjestelmään

  2. Etsi luovutuspaikka kartasta tai kirjoita paikkakunnan nimi hakukenttään ja klikkaa karttamerkkiä. Voit varata ajan mihin tahansa luovutuspaikkaan. 

  3. Valitse sinulle sopiva päivä ja kellonaika. Kalenteri näyttää päivät, joihin aikoja on varattavissa. Esim. 0/3 tarkoittaa, että samaan ajankohtaan mahtuu vielä kolme eri luovuttajaa. Huomioithan, että varattu aika on ilmoittautumisaika. Kokonaisuudessaan käyntiin on hyvä varata aikaa puolesta tunnista tuntiin. 

    Jos haluat luovuttaa verta ystäväsi kanssa, varatkaa molemmille oma aika.

  4. Täytä yhteystietosi. Saat vahvistusviestin, jonka avulla pääset myöhemmin muokkaamaan varaustasi. Lähetämme sinulle myös muistutuksen ajanvarauksesta päivää ennen verenluovutusta. Emme käytä ajanvarauspalveluun antamiasi tietoja markkinointiin.

  5. Kiitos, että autat! Muista vielä täyttää sähköinen terveyskysely luovutuspäivänä tai aikaisintaan päivää ennen luovutusta.

Ajan muuttaminen tai peruminen

Jos haluat muuttaa tai peruuttaa aikasi, voit tehdä sen vahvistusviestissä saamasi linkin kautta. Muistathan peruuttaa aikasi, jos et pääsekään, jotta se vapautuu toiselle verenluovuttajalle! On erittäin tärkeää, että saamme ajat täytettyä, sillä verenluovuttajia tarvitaan lähes 800 joka arkipäivä.

Apua ajanvaraukseen

Jos haluat, että me teemme varauksen puolestasi, soita arkena klo 8–17 verenluovuttajien maksuttomaan infopuhelimeen: puh. 0800 0 5801.

 

Lisätietoja