Haku Menu

Kysymyksiä ajanvarauksesta

Verenluovuttajat voivat varata ajan veripalvelutoimistoihin ja osaan verenluovutustilaisuuksista. Ajanvaraus nopeuttaa asiointiasi. Verihiutaleiden luovutukseen on aina varattava aika etukäteen.

Ajanvaraus on käytössä kaikissa veripalvelutoimistoissa. Ajanvarausta kokeillaan myös osassa verenluovutustilaisuuksista Itä- ja Keski-Suomen alueella. Tule paikalle varaamanasi ajankohtana. Varattu aika ei tarkoita, että itse verenluovutus alkaa silloin, vaan se on ilmoittautumisaika.

Esimerkiksi verenluovutustilaisuuksiin otetaan yhteen puolen tunnin aikaikkunaan useampia varauksia. Tule mielellään aikajakson alkupuolella.

Varaa aika veripalvelutoimistoon

Varaa aika verenluovutustilaisuuteen

Kysymyksiä ajanvarauksesta:

Kuka voi varata ajan verenluovutukseen?
Kokoverenluovutukseen voi varata ajan kuka tahansa verenluovuttaja – myös ensiluovuttaja. Verihiutaleiden luovutukseen on aina varattava aika etukäteen (mahdollista ainoastaan Kivihaan veripalvelutoimistossa).

Edellyttääkö ajanvaraus sivustolle rekisteröitymistä?
Ei edellytä. Rekisteröityminen mahdollistaa kuitenkin varaustesi myöhemmän tarkastelun ja muuttamisen (veripalvelutoimistojen ajanvaraus).

Verenluovutustilaisuuksien ajanvarauskokeilussa järjestelmään ei voi rekisteröityä. Jos annat sähköpostiosoitteesi varauksen yhteydessä, voit muokata varaustasi myöhemmin sähköpostilinkin kautta.

Miksi Veripalvelu suosittelee ajanvarausta?
Ajanvaraus helpottaa ja nopeuttaa asiointiasi. Varattu aika myös muistuttaa tärkeästä asiasta. Samalla Veripalvelun on helpompi varautua verenluovutuksen päivittäisiin kävijämääriin ja suunnitella verenottoa.

Miten paljon aikaa käyntiin kannattaa varata?
Kokoverenluovutus vie 5-10 minuuttia, mutta koska ennen luovutusta täytät terveystietokyselyn ja käyt hoitajan haastattelussa, kannattaa koko käyntiin varata ainakin puoli tuntia. Lisäksi sinun on hyvä varata aikaa verenluovutuksen jälkeiseen lepäilyyn ja kahvitteluun.

Joudunko silti jonottamaan, vaikka varaan ajan?
Pyrimme palvelemaan kaikkia luovuttajia mahdollisimman joutuisasti. Joskus ruuhkaa ja pientä jonottamista saattaa silti tulla. Esimerkiksi verenluovutustilaisuuksiin otamme yhteen 30 minuutin aikajaksolle useampia varauksia.

Mitä aikajakso tarkoittaa?
Aikajakso tarkoittaa puolentunnin aikaväliä, jolle asiakas voi etukäteen tehdä ajanvarauksen. Tarkoitus on, että asiakas tulee rekisteröitymään tilaisuuteen tämän puolen tunnin aikana. Tule mielellään varaamasi aikajakson alkupuolella. Esimerkki: Jos sinulla on varaus tasatunnille (esim. klo 13), tule paikalle silloin tai puolen tunnin sisällä aikajakson alkamisesta (viimeistään klo 13.30).

Voiko myös verenluovutustilaisuuksiin varata ajan?
Kokeilemme ajanvarausta osassa verenluovutustilaisuuksia Itä- ja Keski-Suomen alueella. Varaa aika täältä.

Joensuun verenluovutustilaisuuksiin pääsee luovuttamaan ainoastaan ajanvarauksen kautta 15.8. - 26.9. Lisätietoja ajanvarauskokeilusta tiedotteesta.

Olemme tulossa verenluovutukseen ryhmän kanssa. Mistä varaamme ajan?
Ryhmät voivat varata ajan soittamalla lähimpään veripalvelutoimistoon.

Mitä jos myöhästyn?
Toki tarkoitus on, että asiakas tulisi sen puolen tunnin sisällä, johon hän on aikansa varannut. Henkilökunta pyrkii joustavuuteen, jos  ajasta myöhästyy hieman. Oleellista kuitenkin olisi, että asiakas ei tulisi tuntia ennen omaa ajanvaraustaan tai tunnin myöhässä.

Mitä jos en pääse tulemaan?
Ajan voi itse perua netin kautta tai ajan voi myös perua esimerkiksi soittamalla meille. Ajan perumisesta ei aiheudu asiakkaalle mitään kuluja. Jos asiakas huomaa, että ei ennätä tulla varaamallaan ajalla, olisi hyvä, jos jotain kautta peruisi ajan. Silloin aika vapautuu seuraavalle asiakkaalle.

Mitä jos en osaa varata aikaa?
Etukäteen ajan voi varata soittamalla meille tai Veripalvelun infopuhelimeen. Lisäksi henkilökuntamme on tilaisuudessa ohjaamassa myös niitä asiakkaita, jotka eivät ole etukäteen tehneet ajanvarausta. Henkilökunta opastaa tilausuudessa, miten ajanvarauksen oppii tekemään ja tilaisuudessa myös henkilökunta voi tehdä asiakkaalle ajanvarauksen kyseiselle päivälle (mikäli aikoja on vapaana) tai seuraavaan verenluovutustilaisuuteen.


Kysy lisää verenluovuttajien maksuttomasta infopuhelimesta 0800 0 5801 (ma–pe klo 8–17).


Tutustu tietosuojaamme ja verenluovuttajarekisterin tietosuojaselosteeseen.