Haku Menu

Kysymyksiä ajanvarauksesta

Palvelemme tällä hetkellä vain ajanvarauksella. Näin voimme rajoittaa verenluovuttajien määrää tiloissamme ja pitää huolta kaikkien turvallisuudesta koronavirusepidemian aikana.


Värikkäitä nuppineuloja kalenterissa.

Varattu aika on ilmoittautumisaika.

Verenluovutustilaisuuteen voi ilmoittautua varatun aikajakson aikana (esim. 15 tai 30 minuuttia). Yhteen aikajaksoon otetaan useampia varauksia. Tule mielellään aikajakson alkupuolella. 

Jos olet varannut ajan toimistoon, tule heti varattuna aikana.

Kysymyksiä ajanvarauksesta:


Kuka voi varata ajan verenluovutukseen?

Kokoverenluovutukseen voi varata ajan kuka tahansa verenluovuttaja – myös ensiluovuttaja. Sinun ei tarvitse rekisteröityä käyttäjäksi, eikä sinulla tarvitse olla luovuttajanumeroa. 

Verihiutaleiden luovutukseen (mahdollista ainoastaan Kivihaan toimipisteessä) ei ensiluovuttaja voi varata aikaa. 

Voiko ajan varata samalle päivälle?

Kyllä voi. On tärkeää, että kaikki päivän ajat täyttyvät, sillä niitä on auki sen mukaan, miten paljon luovuttajia tarvitaan.

Miten paljon aikaa käyntiin kannattaa varata?

Kokoverenluovutus vie 5-10 minuuttia, mutta koko käyntiin kannattaa varata ainakin puoli tuntia, sillä sinun on hyvä varata aikaa verenluovutuksen jälkeiseen lepäilyyn ja kahvitteluun. Jos olet ensiluovuttaja, varaa aikaa tunti.

Joudunko silti jonottamaan, vaikka varaan ajan?

Pyrimme palvelemaan kaikkia luovuttajia mahdollisimman joutuisasti. Joskus ruuhkaa ja pientä jonottamista saattaa silti tulla. Esimerkiksi verenluovutustilaisuuksiin otamme yhteen 15 tai 30 minuutin aikajaksoon useampia varauksia. Ilmoittaudu luovutukseen varaamasi aikajakson aikana.

Edellyttääkö ajanvaraus rekisteröitymistä?

Ei edellytä. Rekisteröityminen mahdollistaa kuitenkin aiempien luovutustesi varausten tarkastelun (veripalvelutoimistojen ajanvaraus).

Verenluovutustilaisuuksien ajanvarauspalvelussa järjestelmään ei voi rekisteröityä. Anna sähköpostiosoitteesi varauksen yhteydessä, jotta voit muokata varaustasi myöhemmin vahvistuslinkin kautta.

Onko ajanvaraussivulla selainvaatimuksia?

Verenluovutustilaisuuksien ajanvaraus ei toimi Internet Explorerilla. Käytäthän toista selainta (esim. Google Chrome tai Mozilla Firefox).

Miksi ajanvaraus on pakollinen?

Voimme rajoittaa verenluovuttajien määrää tiloissamme ja pitää huolta kaikkien turvallisuudesta koronavirusepidemian aikana. Ajanvaraus myös helpottaa ja nopeuttaa asiointiasi. Varattu aika muistuttaa tärkeästä asiasta. Samalla Veripalvelun on helpompi varautua verenluovutuksen päivittäisiin kävijämääriin ja suunnitella verenottoa.

Mitä aikajakso verenluovutustilaisuuksissa tarkoittaa?

Aikajakso verenluovutustilaisuuksissa tarkoittaa aikaväliä, jona aikana voit saapua luovutukseen. Tule verenluovutustilaisuuteen mielellään varaamasi aikajakson alkupuolella. Emme suosittele tulemaan ennen aikajakson alkua, sillä yhtä aikaa tilassa olevien määrää on rajoitettu. Samaan aikajaksoon otetaan useampia luovuttajia.

Esimerkki: Jos sinulla on varaus klo 13, tule paikalle klo 13-13.15.

Kiinteiden toimipisteiden ajanvarauksessa ei ole "aikajaksoja", joten ilmoittauduthan heti aikasi alkaessa.

Olemme tulossa verenluovutukseen ryhmän kanssa. Mistä varaamme ajan?

Kaikille tulee olla varattuna oma aika. Ryhmät voivat varata ajan soittamalla lähimpään kiinteään toimipisteeseen. Voitte tehdä varauksen myös itse. Huomaattehan, että kiinteään toimipisteeseen aikaa varatessa palvelu näyttää vain yhtä paikkaa per aika. Vapaita aikoja voi kuitenkin olla useampi samassa ajankohdassa. Jos haluatte varmistua siitä, että saatte ajat yhtä aikaa, kannattaa soittaa toimipisteeseen.

Mitä jos myöhästyn?

Toive on, että tulet varattuna aikana. Henkilökunta pyrkii joustavuuteen. 

Mitä jos en pääse tulemaan?

Jos huomaat, että et pääsekään paikalle paikalle, peru aika. Silloin aika vapautuu seuraavalle asiakkaalle. Voit perua ajan itse tekstiviestillä tai sähköpostitse saamasi vahvistuslinkin kautta tai soittamalla meille. Jos et löydä vahvistusviestiä, tarkista sähköpostisi roskapostikansio. Voit myös soittaa maksuttomaan infopuhelimeen 0800 0 5801 (arkisin klo 8-17). 

Ajan perumisesta ei aiheudu sinulle mitään kuluja.

Mitä jos en osaa varata aikaa?

Voit varata ajan myös soittamalla toimipisteeseen tai Veripalvelun infopuhelimeen 0800 0 5801 (arkisin klo 8–17). Henkilökuntamme opastaa tarvittaessa paikan päällä, miten teet ajanvarauksen seuraavalle kerralle. Henkilökunta voi tehdä puolestasi ajanvarauksen paikan päällä myös kyseiselle päivälle (mikäli aikoja on vapaana) tai seuraavaan verenluovutustilaisuuteen.

HUOM! Jos et ole varannut aikaa ja tilaa on, otamme myös ilman ajanvarausta tulevan luovuttajan. Hoitaja tekee päätöksen mm. luovutustilan turvavälit varmistaen.


Kysy lisää verenluovuttajien maksuttomasta infopuhelimesta 0800 0 5801 (arkisin klo 8–17)


Tutustu tietosuojaamme ja verenluovuttajarekisterin tietosuojaselosteeseen.