Haku Menu

Kysymyksiä ajanvarauksesta

Palvelemme tällä hetkellä vain ajanvarauksella. Näin voimme rajoittaa verenluovuttajien määrää tiloissamme ja pitää huolta kaikkien turvallisuudesta koronavirusepidemian aikana.

Ajan voi varata sekä veripalvelutoimistoihin että verenluovutustilaisuuksiin. 

Varaa aika veripalvelutoimistoon

Varaa aika verenluovutustilaisuuteen (Huom! Käytä selaimena esim. Chromea tai Mozilla Firefoxia, Internet Explorerilla ajanvaraussivu ei avaudu.) 

Varattu aika toimistolle on ilmoittautumisaika.

Verenluovutustilaisuuteen voi ilmoittautua varatun aikajakson aikana (esim. 15 tai 30 minuuttia). Yhteen aikajaksoon otetaan tilaisuuksissa useampia varauksia. Tule mielellään aikajakson alkupuolella.

Kysymyksiä ajanvarauksesta:

Kuka voi varata ajan verenluovutukseen?
Kokoverenluovutukseen voi varata ajan kuka tahansa verenluovuttaja – myös ensiluovuttaja. Verihiutaleiden luovutukseen (mahdollista ainoastaan Kivihaan veripalvelutoimistossa) ei ensiluovuttaja voi varata aikaa. 

Palvelemme nyt koronavirusepidemian aikana ensisijaisesti ajan varanneita, sillä näin voimme rajoittaa tilassa yhtä aikaa olevien määrää. Jos tilaa on, voit päästä luovuttamaan myös ilman ajanvarausta. Jos tilaisuus on täynnä, otamme vastaan ainoastaan ajan varanneita.

Onko ajanvaraussivulla selainvaatimuksia?

Verenluovutustilaisuuksien ajanvaraus ei toimi Internet Explorerilla. Käytäthän toista selainta (esim. Google Chrome tai Mozilla Firefox).

Edellyttääkö ajanvaraus sivustolle rekisteröitymistä?
Ei edellytä. Rekisteröityminen mahdollistaa kuitenkin aiempien varaustesi tarkastelun (veripalvelutoimistojen ajanvaraus).

Verenluovutustilaisuuksien ajanvarauspalvelussa järjestelmään ei voi rekisteröityä. Anna sähköpostiosoitteesi varauksen yhteydessä, jotta voit muokata varaustasi myöhemmin vahvistuslinkin kautta.

Miksi ajanvaraus on pakollinen?

Voimme rajoittaa verenluovuttajien määrää tiloissamme ja pitää huolta kaikkien turvallisuudesta koronavirusepidemian aikana.

Ajanvaraus myös helpottaa ja nopeuttaa asiointiasi. Varattu aika muistuttaa tärkeästä asiasta. Samalla Veripalvelun on helpompi varautua verenluovutuksen päivittäisiin kävijämääriin ja suunnitella verenottoa.

Miten paljon aikaa käyntiin kannattaa varata?
Kokoverenluovutus vie 5-10 minuuttia, mutta koko käyntiin kannattaa varata ainakin puoli tuntia, sillä sinun on hyvä varata aikaa verenluovutuksen jälkeiseen lepäilyyn ja kahvitteluun.

Joudunko silti jonottamaan, vaikka varaan ajan?
Pyrimme palvelemaan kaikkia luovuttajia mahdollisimman joutuisasti. Joskus ruuhkaa ja pientä jonottamista saattaa silti tulla. Esimerkiksi verenluovutustilaisuuksiin otamme yhteen 15 tai 30 minuutin aikajaksoon useampia varauksia. Ilmoittaudu luovutukseen varaamasi aikajakson aikana.

Mitä aikajakso verenluovutustilaisuuksissa tarkoittaa?
Aikajakso verenluovutustilaisuuksissa tarkoittaa aikaväliä, jona aikana voit saapua luovutukseen. Tule verenluovutustilaisuuteen mielellään varaamasi aikajakson alkupuolella. Emme suosittele tulemaan ennen aikajakson alkua, sillä yhtä aikaa tilassa olevien määrää on rajoitettu. Samaan aikajaksoon otetaan useampia luovuttajia.

Esimerkki: Jos sinulla on varaus tasatunnille (esim. klo 13), tule paikalle klo 13-13.15.

Veripalvelutoimistojen ajanvarauksessa ei ole aikajaksoja, joten tule heti aikasi alkaessa.

Olemme tulossa verenluovutukseen ryhmän kanssa. Mistä varaamme ajan?
Ryhmät voivat varata ajan soittamalla lähimpään veripalvelutoimistoon. Voitte toki tulla porukalla, jos varaatte kaikille omat ajat. 

Mitä jos myöhästyn?

Toive on, että tulet varattuna aikana. Henkilökunta pyrkii joustavuuteen. 

Mitä jos en pääse tulemaan?
Jos huomaat, että et pääsekään paikalle paikalle, peru aika. Silloin aika vapautuu seuraavalle asiakkaalle. Voit perua ajan itse vahvistuslinkin kautta tai soittamalla meille. Ajan perumisesta ei aiheudu sinulle mitään kuluja.

Mitä jos en osaa varata aikaa?
Voit varata ajan myös soittamalla veripalvelutoimistoon tai Veripalvelun infopuhelimeen 0800 0 5801 (arkisin klo 8–17). Henkilökuntamme opastaa tarvittaessa paikan päällä, miten teet ajanvarauksen seuraavalle kerralle. Henkilökunta voi tehdä puolestasi ajanvarauksen paikan päällä myös kyseiselle päivälle (mikäli aikoja on vapaana) tai seuraavaan verenluovutustilaisuuteen.

HUOM! Jos et ole varannut aikaa ja tilaa on, otamme myös ilman ajanvarausta tulevan luovuttajan. Hoitaja tekee päätöksen mm. luovutustilan turvavälit varmistaen.


Kysy lisää verenluovuttajien maksuttomasta infopuhelimesta 0800 0 5801 (arkisin klo 8–17)


Tutustu tietosuojaamme ja verenluovuttajarekisterin tietosuojaselosteeseen.