Haku Menu

Kysymyksiä ajanvarauksesta

Palvelemme tällä hetkellä ensisijaisesti ajanvarauksella. Näin voimme rajoittaa verenluovuttajien määrää tiloissamme ja pitää huolta kaikkien turvallisuudesta koronavirusepidemian aikana. Olemme laajentaneet ajanvarausta nyt myös verenluovutustilaisuuksiin. Verihiutaleiden luovutukseen on aina varattava aika etukäteen.

Ajan voi varata sekä veripalvelutoimistoihin että verenluovutustilaisuuksiin. 

Varaa aika veripalvelutoimistoon

Varaa aika verenluovutustilaisuuteen 

Varattu aika on ilmoittautumisaika.  Voit ilmoittautua varaamasi aikajakson aikana (esim. 15 minuuttia). Yhteen aikajaksoon otetaan useampia varauksia. Tule mielellään aikajakson alkupuolella.

Kysymyksiä ajanvarauksesta:

Kuka voi varata ajan verenluovutukseen?
Kokoverenluovutukseen voi varata ajan kuka tahansa verenluovuttaja – myös ensiluovuttaja. Verihiutaleiden luovutukseen on aina varattava aika etukäteen (mahdollista ainoastaan Kivihaan veripalvelutoimistossa). 

Palvelemme nyt koronavirusepidemian aikana ensisijaisesti ajan varanneita, sillä näin voimme rajoittaa tilassa yhtä aikaa olevien määrää. Jos tilaa on, voit päästä luovuttamaan myös ilman ajanvarausta. Jos tilaisuus on täynnä, otamme vastaan vain ajan varanneita.

Edellyttääkö ajanvaraus sivustolle rekisteröitymistä?
Ei edellytä. Rekisteröityminen mahdollistaa kuitenkin varaustesi myöhemmän tarkastelun ja muuttamisen (veripalvelutoimistojen ajanvaraus).

Verenluovutustilaisuuksien ajanvarauspalvelussa järjestelmään ei voi rekisteröityä. Anna sähköpostiosoitteesi varauksen yhteydessä, jotta voit muokata varaustasi myöhemmin sähköpostilinkin kautta.

Miksi Veripalvelu suosittelee ajanvarausta?

Palvelemme tällä hetkellä ensisijaisesti ajanvarauksella. Näin voimme rajoittaa verenluovuttajien määrää tiloissamme ja pitää huolta kaikkien turvallisuudesta koronavirusepidemian aikana.

Ajanvaraus myös helpottaa ja nopeuttaa asiointiasi. Varattu aika muistuttaa tärkeästä asiasta. Samalla Veripalvelun on helpompi varautua verenluovutuksen päivittäisiin kävijämääriin ja suunnitella verenottoa.

Miten paljon aikaa käyntiin kannattaa varata?
Kokoverenluovutus vie 5-10 minuuttia, mutta koko käyntiin kannattaa varata ainakin puoli tuntia, sillä sinun on hyvä varata aikaa verenluovutuksen jälkeiseen lepäilyyn ja kahvitteluun.

Joudunko silti jonottamaan, vaikka varaan ajan?
Pyrimme palvelemaan kaikkia luovuttajia mahdollisimman joutuisasti. Joskus ruuhkaa ja pientä jonottamista saattaa silti tulla. Esimerkiksi verenluovutustilaisuuksiin otamme yhteen 15 minuutin aikajaksoon useampia varauksia. Ilmoittaudu luovutukseen varaamasi puolen tunnin aikajakson aikana.

Mitä aikajakso tarkoittaa?
Aikajakso tarkoittaa aikaväliä, jolle voit tehdä ajanvarauksen. Tule verenluovutustilaisuuteen tämän aikajakson aikana, mielellään varaamasi aikajakson alkupuolella. Sinun ei tarvitse tulla ennen varattua aikajaksoa. Esimerkki: Jos sinulla on varaus tasatunnille (esim. klo 13), tule paikalle klo 13-13.15.

Voiko myös verenluovutustilaisuuksiin varata ajan?
Olemme laajentaneet verenluovutustilaisuuksien ajanvarausta pika-aikataululla koronavirusepidemian vuoksi. Suosittelemme vahvasti ajanvarausta, jotta tilassa yhtä aikaa olevien luovuttajien määrää voidaan hallita. Jos tilaisuus on täynnä, otamme vastaan vain ajan varanneita.

Varaa aika verenluovutustilaisuuksiin

Olemme tulossa verenluovutukseen ryhmän kanssa. Mistä varaamme ajan?
Ryhmät voivat varata ajan soittamalla lähimpään veripalvelutoimistoon. Koronavirusepidemian aikana emme suosittele luovutusta ryhmänä.

Mitä jos myöhästyn?
Toive on, että tulet varattuna aikana (aikajakson aikana). Henkilökunta pyrkii joustavuuteen. 

Mitä jos en pääse tulemaan?
Voit perua ajan itse netin kautta tai soittamalla meille. Ajan perumisesta ei aiheudu sinulle mitään kuluja. Jos huomaat, että et pääsekään paikalle paikalle, peru aika. Silloin aika vapautuu seuraavalle asiakkaalle.

Mitä jos en osaa varata aikaa?
Voit varata ajan myös soittamalla veripalvelutoimistoon tai Veripalvelun infopuhelimeen 0800 0 5801. Henkilökuntamme opastaa tarvittaessa paikan päällä, miten teet ajanvarauksen seuraavalle kerralle. Henkilökunta voi tehdä puolestasi ajanvarauksen myös kyseiselle päivälle (mikäli aikoja on vapaana) tai seuraavaan verenluovutustilaisuuteen.


Kysy lisää verenluovuttajien maksuttomasta infopuhelimesta 0800 0 5801 (ma–pe klo 8–17).


Tutustu tietosuojaamme ja verenluovuttajarekisterin tietosuojaselosteeseen.