Usein kysyttyä

Täältä löydät vastauksia yleisimpiin verenluovutukseen, Kantasolurekisteriin ja Veripalveluun liittyviin kysymyksiin.

Hae hakusanalla
Suodata aiheella
Luovuttajan sovellus

Kuka pääsee näkemään sovelluksessa olevat tietoni?

Pääset itse näkemään tietosi, kun kirjaudut palveluun vahvalla tunnistautumisella, kuten henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla.

Jos olet jo luovuttanut verta, näet sovelluksessa Veripalvelun ylläpitämästä verenluovuttajarekisteristä löytyviä tietojasi.

Jos et ole vielä rekisteröitynyt verenluovuttaja, Luovuttajan sovelluksen henkilötietorekisteriin tallennetaan vahvan tunnistautumisen tiedot, eli nimesi ja henkilötunnuksesi. Tiedot säilytetään, kunnes olet käynyt verenluovutuksessa, kirjaudut ulos sovelluksesta tai poistat sovelluksen käytöstä.

Kaikkien henkilötietojen käsittely on rajattu käyttäjätunnuksin vain Veripalvelun työtehtävissään tietoja tarvitseville.

Sovellus kerää tietoa myös esimerkiksi mahdollisista vikatilanteista tai sovelluksen kaatumisesta. Nämä tiedot eivät yksilöi käyttäjää ja ne lähetetään sovelluksen kehittäjille, jotta mahdolliset toistuvat tekniset vikatilanteet voidaan korjata.

Lue lisää sovelluksesta.

Luovuttajan sovellus

Miksi en näe Luovuttajan sovelluksessa kaikkia luovutuksiani?

Sovelluksessa eivät välttämättä näy ennen vuotta 2000 tehdyt verenluovutuskäynnit. Tämä johtuu vuosien varrella tehdyistä järjestelmämuutoksista.

Luovuttajan sovellus

Millainen sovelluksen tietoturva on?

Mobiilisovellus on teknisiltä ratkaisuiltaan tietoturvallinen ja perustuu Flutter-teknologiaan. Ulkopuolinen tietoturvayhtiö on tietoturva-auditoinut sovelluksen ja sen teknisen ympäristön syksyllä 2023. Sovellus ei käytä evästeitä.

Lue lisää sovelluksesta.

Luovuttajan sovellus

Onko Luovuttajan sovellus vain suomenkielinen?

Sovellus on toistaiseksi saatavilla vain suomeksi. Tarkoituksenamme on julkaista se myöhemmin myös ruotsiksi ja englanniksi.

Lue lisää sovelluksesta.

Luovuttajan sovellus

Saanko Luovuttajan sovelluksen kautta ilmoituksen, jos virustesteissä huomataan poikkeavuuksia?

Sovellukseen ei toistaiseksi tule tietoja luovutetusta verestä tehtävien virustestien tuloksista. Otamme luovuttajaan aina henkilökohtaisesti yhteyttä poikkeavista luovuttajatutkimusten tuloksista.

Lue lisää sovelluksesta.

Luovuttajan sovellus

Saanko Luovuttajan sovelluksesta muistutuksen seuraavasta verenluovutuskerrastani?

Sovellus kertoo seuraavan mahdollisen luovutuspäivän, mutta alkuvaiheessa se ei muistuta käyttäjää luovutuksesta. Tulevaisuudessa sovellusta on tarkoitus kehittää niin, että käyttäjä saa muistutuksen luovutuksesta, mikäli on sallinut ilmoitukset (notifikaatiot).

Lue lisää sovelluksesta.

Luovuttajan sovellus

Voinko ladata Luovuttajan sovelluksen, vaikka en ole luovuttanut verta?

Kyllä voit. Sovellus ohjaa sinua tekemään Sovinko luovuttajaksi -testin. Saat veriryhmäsi ja käyntitietosi näkyviin, kun olet luovuttanut verta ensimmäisen kerran. Mikäli veriryhmäsi on jo määritetty verenluovutuksen yhteydessä, näet sen sovelluksesta.

Lue lisää sovelluksesta.