Haku Menu

Verensiirron ABO

Verensiirron ABO on Veripalvelun tuottama ja ylläpitämä turvallisen verensiirron verkkokurssi. Kurssi opettaa verensiirron turvallista toteutusta verensiirtohoitoon osallistuville sairaanhoitajille ja lääkäreille. Kurssista on hyötyä myös verensiirron sopivuustutkimukset tekevälle laboratoriohenkilökunnalle.

Verensiirron ABO-verkkokurssi on uudistettu ja muutettu HTML5-muotoon joulukuussa 2017. Uudistuksen jälkeen verkkokurssi on käytettävissä kaikilla selaimilla ja päätelaitteilla. Uudessa versiossa kurssille kirjautuminen tapahtuu erillisen kirjautumissivun kautta.

Siirry Verensiirron ABO -verkkokurssiin tästä.


Verkkokurssi soveltuu erinomaisesti terveydenhuollon oppilaitosten oppimateriaaliksi tai sairaaloiden iv-lupakoulutuksen osaksi. Verensiirron ABO on saatavilla sekä suomen- että ruotsinkielisenä.


 

Sisältö
Kurssissa esitellään eri verivalmisteiden ominaisuudet, niiden käyttöaiheet sekä valmisteiden tilaamiseen ja oikeaan käsittelyyn liittyvät asiat. Jokaisen jakson lopussa on kysymyksiä tai havainnollistavia tapausselostuksia, joiden avulla opiskelija voi arvioida osaamistaan.

Verkkokurssin suorittamiseen on hyvä varata noin 1–1,5 tuntia. Kurssin lopussa on kerrasta toiseen vaihtuvista kysymyksistä koostuva tentti. Sitä voi siis käyttää myös uusintatenttinä tai sen avulla voi arvioida omaa osaamistaan.

Lopputentin läpäissyt voi tulostaa tai tallentaa tietokoneelleen diplomin suorituksestaan. Tentin läpäisemisestä voi myös lähettää järjestelmässä sähköpostitse tiedon kurssisuorituksista vastaavalle henkilölle. Käytännöistä tulee sopia organisaatiokohtaisesti. 

Lisätietoja kurssista:

asiakaspalvelu(at)veripalvelu.fi

Sovellus voidaan linkittää oppimisympäristöihin.

Kurssia on ollut mukana tuottamassa verkkokoulutusten asiantuntijayritys Prewise Oy.