Haku Menu

Milloin sinua tarvitaan

Eri veriryhmien luovuttajatarve vaihtelee päivittäin. Arvokas lahjasi auttaa parhaiten, kun toimit veriryhmäsi tarpeen mukaisesti. Voit tarkistaa veritilanteen ennen luovutusta etusivulta tai mobiilisovelluksestamme. Tulethan viimeistään, kun saat kutsun.

Kaikkien veriryhmien luovuttajia tarvitaan, koska potilaitakin on kaikista veriryhmistä. Jos potilaan veriryhmä tiedetään, hänelle annetaan aina ensisijaisesti hänen oman veriryhmänsä verta. Koska yksikin potilas voi tarvita kerralla paljon verta, veritilanne saattaa muuttua nopeasti.

Veritilannebarometrin pisarat kertovat, mikä on veren tarve Suomessa kunakin päivänä. Pisaroita päivitetään jatkuvasti. Kun toimit veritilanteen mukaisesti ja tulet viimeistään kutsuttaessa, arvokas lahjasi auttaa potilaita parhaiten.

Lataa hengenpelastajan mobiilisovellus, jolloin voit lisätä näkymän veritilanteesta puhelimesi aloitusnäytölle.

Lue lisää verenluovutukseen kutsumisesta

Veriryhmälläsi on väliä

Oletko O-? Veriryhmäsi on niin sanottua hätäverta, jota voidaan antaa kaikille potilaille silloin, kun heidän omaa veriryhmäänsä ei ole vielä ehditty määrittää. Veriryhmäsi on erityisen tärkeä, ja sinua tarvitaan aina.

Oletko A+ tai O+? Veriryhmäsi on Suomessa hyvin yleinen, ja siksi sitä tarvitaan paljon myös sairaaloissa. Sinun veriryhmääsi tarvitaan joka päivä. Seuraa veriryhmäsi tilannetta sivun alareunan pisaroista tai mobiilisovelluksesta, ja tule ainakin silloin, kun saat kutsun.

Oletko A-, B- tai AB-? A- veriryhmään kuuluvia luovuttajia on määrällisesti vähän, joten veritilanne saattaa heiketä nopeasti kriittiselle tasolle. Sinun veriryhmääsi tarvitaan jatkuvasti, joten seuraa veriryhmäsi tilannetta sivun alareunan pisaroista tai mobiilisovelluksesta, ja tule ainakin silloin, kun saat kutsun.

Oletko B+ tai AB+? Veriryhmäsi tarve vaihtelee ja voi äkillisesti muuttua yhdenkin potilaan takia. Seuraa veriryhmäsi tilannetta sivun alareunan pisaroista tai mobiilisovelluksesta, ja tule ainakin silloin, kun saat kutsun.

Etkö muista tai tiedä veriryhmääsi? Ei haittaa! Jos olet luovuttanut verta, muttet muista veriryhmääsi, saat tiedon soittamalla maksuttomaan infopuhelimeemme 0800 0 5801 (ma–pe klo 8–17). Jos et ole vielä luovuttanut verta, saat tietää veriryhmäsi, kun soitat infopuhelimeemme muutaman päivän kuluttua ensimmäisestä luovutuskerrastasi tai kun tulet luovuttamaan seuraavan kerran.

Lue lisää veriryhmistä

Oletko

Oletko luovuttanut verta aiemmin?

Milloin luovutit verta viimeksi?

Naiset voivat luovuttaa kokoverta 91 päivän välein. Huomioi, että verihiutaleiden luovutusvälit poikkeavat kokoverenluovutuksesta.

Miehet voivat luovuttaa kokoverta 61 päivän välein. Huomioi, että verihiutaleiden luovutusvälit poikkeavat kokoverenluovutuksesta.

Tilaa muistutus

Tilaa muistutus

Milloin haluat muistutuksen?

.

Miten haluat muistutuksen?

etunimi.sukunimi@email.com
Muistutuksen lähetys epäonnistui
Muistutus lähetetty
0401234567
Muistutuksen lähetys epäonnistui
Muistutus lähetetty