Haku Menu

#HYYtymättömät auttoivat isolla kädellä

Helsingin yliopiston Ylioppilaskunta HYY ja Sosiaalityön opiskelijoiden ainejärjestö STYDI haastoivat syksyllä 2015 kaikki Helsingin yliopiston järjestöt ryhtymään hengenpelastajiksi. Verenluovutuskampanjaan ilmoittautuminen starttasi yliopiston lukukauden avajaistapahtumassa.

 #Hyytymättömät-kampanja tuki kivasti syksyn VeriRyhmä-kampanjaa, sillä opiskelijajärjestöjä kannustettiin perustamaan omia VeriRyhmiä ja luovuttamaan verta joko porukalla tai yksin. Kampanja-aikana 14.9.–30.11. jäsenmääräänsä suhteutettuna prosentuaalisesti sekä määrällisesti eniten verta luovuttaneet opiskelijajärjestöt saivat HYY:n saunatilan käyttöönsä illaksi.

Jokainen kampanjaan osallistuva verenluovuttaja sai hyvän mielen lisäksi uniikin haalarimerkin #HYYtymättömät –logolla. VeriRyhmät osallistuivat automaattisesti myös S-ryhmän lahjakorttien arvontaan.

"Sanomataloon rekisteröityi kahdessa viikossa vajaa 40 HYYtymättömät -ryhmää, ja muille toimistoille lisäksi jonkin verran.  Luovuttajat ovat olleet hyvin positiivisella mielellä, ja juttu on kavereiden kesken luistanut kahviossa, vaikka on joutunut jonottamaan hetken. Haalarimerkit ovat olleet hitti, niiden perässä tullaan vaikka neulat pelottaisivat", kertoo sairaanhoitaja Linda Holmström Sanomatalon veripalvelutoimistosta.

Kampanja näkyi sosiaalisessa mediassa hashtagein #HYYtymättömät, #HYYtymättömät2015 ja #isokäsielämälle. Kampanjan ympärille on luotiin myös Facebook-tapahtuma.