Haku Menu

Hemofilia voitti VeriRyhmä-kampanjan

Voittanut ryhmä kokee yhdessä luovuttamisen antoisaksi.

VeriRyhmä-kampanjan pääpalkinnon, saunaillan, voittanut Hemofilia kokoontui saunomaan Tampereelle hotelli Ilvekseen lauantaina 9.1.2016.

Hemofilia on lauta- ja roolipelien parissa aikanaan tutustunut ylöjärveläinen kaveriporukka. Pelejä on pyritty pelaamaan viikoittain sunnuntaisin ja samalla porukalla oli myös helppo tarttua VeriRyhmä -haasteeseen.

Celestino Schienbein on luovuttanut verta jo yli 30 kertaa ja monesti ottanut mukaan ystävänsä Antti Mäkelän eli Aksun.  Syyskuun yhteisen luovutuksen yhteydessä miehille ehdotettiin ryhmän perustamista, ja se tuntui ilman muuta luontevalta haasteelta.

Celestino loi saman tien WhatsApp -ryhmän ystävistään ja haastoi mukaan ihmisiä, joiden tiesi jo aiemminkin käyneen luovuttamassa verta.

"Tykkään mikromanageroida tällaisia juttuja", kertoo Celestino joka lähettelee WhatsAppin kautta muistutuksia ja pitää lokikirjaa ryhmän luovutuskerroista.

Joulukuuhun 2015 mennessä luovutuksia oli kertynyt ryhmälle jo 8, ja ensi vuoden tavoitteena kaikilla ryhmän jäsenillä on käydä niin usein kuin suinkin ehtivät. Heidi Eskelinen ja Iiro Sinisalo kertovat etteivät välitä mennä yksin, vaan yhdessä on hauskempaa käydä verenluovutuksessa. Aksu puolestaan nauraa, ettei muistaisi käydä ollenkaan, ellei Celestino raahaisi häntä aina mukaansa.

Ryhmään kuuluu laskentatavasta riippuen hiukan alle 10 ihmistä, joista suurin osa oli jo ennen ryhmän perustamista kokeneita verenluovuttajia. Saivatpa Heidi ja Iiro houkuteltua yhden ensikertalaisenkin mukaan, joka kuulemma piti kokemusta myönteisenä.

2016_Tarinat_VeriRyhmä-kampanjan_voittaja_Hemofilia_.jpgKuvassa vasemmalta Antti Mäkelä, Celestino Schienbein, Markus Haponen, Iiro Sinisalo ja Heidi Eskelinen.

Kaikki luovutuskerrat ovat tapahtuneet Tampereen Veripalvelun tiloissa. Nimensä "hemofiliat" keksivät puoliksi leikillään lähinnä hauskana pilana.

 "Mutta kuitenkaan mitenkään loukkaamatta niitä joita hemofilia oikeasti koskettaa", kiiruhtaa Heidi lisäämään. Arvonnan voitto ei ollut mielessä, eikä sen myötä nimeen mahdollisesti kohdistuvat kysymykset.

Porukan mielestä VeriRyhmä -haasteeseen kannattaisi tarttua kenen vain, erityisesti kaveriporukoiden, jotka muutenkin kävisivät yhdessä luovuttamassa.

 

 

Teksti ja kuvat: Laura Vesa

​Kiinnostuitko VeriRyhmä-toiminnasta? Tutustu porukalla luovuttamiseen tarkemmin täältä ja lähde mukaan!

VeriRyhmä-pisarat.JPG