Haku Menu

Viesti, jolla on merkitystä

Seuraa veriryhmäsi tarvetta verkkosivuiltamme ja mobiilisovelluksesta. Tule viimeistään silloin, kun saat kutsun.

Näin annat kutsuluvan

Kun tulet seuraavan kerran verenluovutukseen, tarkista ja täydennä yhteystietosi ja merkitse luovutuslomakkeeseen, jos saamme kutsua sinut verenluovutukseen.

Voit antaa kutsuluvan myös soittamalla verenluovuttajien maksuttomaan infonumeroon 0800 0 5801 (arkisin klo 8–17), lähettämällä sähköpostia osoitteeseen verenluovutus(at)veripalvelu.fi tai täyttämällä verkkosivuillamme yhteystietolomakkeen.

Tarkista veritilanne ennen luovutusta 
Seuraa veritilannetta veritilannebarometrista. Löydät barometrin verkkosivuiltamme etusivulta ja jokaisen sivun alalaidasta. Veritilannebarometri näkyy myös mobiilisovelluksessamme. Lataa sovellus sovelluskaupasta nimellä Veripalvelu. 

Tekstiviestikutsu on ykkönen
Ensisijainen kutsutapa on tekstiviesti, ja toivommekin, että annat meille luvan niiden lähettämiseen. Saat tekstiviestin, kun veriryhmäsi verta tarvitaan tavallista enemmän. Muistutamme tekstiviestillä myös paikkakunnallasi järjestettävästä verenluovutustilaisuudesta, kun veriryhmääsi tarvitaan. Tekstiviesteillä voimme kutsua sinut verenluovutukseen nopeasti, kun sinua eniten tarvitaan. Tekstiviesteihin ei tarvitse vastata.

Sähköposti tuo myös uutiskirjeen perille
Kutsumme verenluovuttajia myös sähköpostitse verenluovutukseen, jos veritilanne niin vaatii. Annathan meille voimassa olevan sähköpostiosoitteesi! Sähköposti on nopea ja edullinen tapa kutsua verenluovuttajia. Saat myös verenluovuttajien oman uutiskirjeen 2–4 kertaa vuodessa.

Kutsuminen soittamalla
Kutsumme luovuttajia puhelimitse silloin, kun verta tarvitaan kiireellisesti vaikkapa määrättyä potilasta varten. Osa säännöllisistä luovuttajista on antanut luvan tehdä verestään tavallista tarkemmat määritykset. Kutsumme heitä puhelimitse, kun potilas tarvitsee jotakin erikoisvalmistetta. Varmistathan että meillä on puhelinnumerosi, jotta voimme kutsua sinut verenluovutukseen nopeasti juuri silloin, kun sinua eniten tarvitaan.

Postikorttikutsu muistuttaa ja tiedottaa
Tiedotamme postikortilla muun muassa paikkakunnallasi järjestettävistä verenluovutustilaisuuksista sekä mahdollisista muutoksista verenluovutustoiminnassa.