Haku Menu

Viesti, jolla on merkitystä

Veripalvelu kutsuu verenluovuttajia verenluovutukseen veren tarpeen mukaan. Toivomme, että pidät yhteystietosi ajan tasalla, jotta tavoitamme sinut! On hienoa, jos pääset luovutukseen, kun saat kutsun. Ilman kutsuakin olet toki tervetullut verenluovutukseen! Voit käydä juuri sinulle sopivaan tahtiin.

Verenluovuttajia tarvitaan joka arkipäivä läpi vuoden, noin 800 päivässä. Varaa aika verenluovutukseen vielä tänään!

Näin annat kutsuluvan

Kun tulet verenluovutukseen, tarkista ja täydennä yhteystietosi hoitajan kanssa.

Voit antaa kutsuluvan myös soittamalla verenluovuttajien maksuttomaan infonumeroon 0800 0 5801 (arkisin klo 8–17). Kutsulupa ei velvoita sinua mihinkään.   

Tekstiviestikutsu

Ensisijainen kutsutapamme on tekstiviesti, ja toivommekin, että annat meille luvan niiden lähettämiseen. Kutsumme verenluovuttajia kaikkiin toimipisteisiimme mm. ajanvaraustilanteen ja verivalmisteiden varastotilanteen mukaisesti.

Sähköposti tuo myös uutiskirjeen perille

Kutsumme verenluovuttajia myös sähköpostitse verenluovutukseen. Tarkistathan, että meillä on voimassa oleva sähköpostiosoitteesi! Sähköposti on nopea ja edullinen tapa kutsua verenluovuttajia. Saat myös verenluovuttajien uutiskirjeen 3–4 kertaa vuodessa. Tiedotamme uutiskirjeellä veritilanteesta, muutoksista verenluovutustoiminnassa sekä muista ajankohtaisista ja hyödyllisistä asioista.

Kutsuminen soittamalla

Kutsumme luovuttajia puhelimitse silloin, kun verta tarvitaan kiireellisesti vaikkapa määrättyä potilasta varten tai ajanvarauskalenterissamme on paljon vapaita aikoja. 

Osa säännöllisistä luovuttajista on antanut luvan tehdä verestään tavallista tarkemmat määritykset. Kutsumme heitä puhelimitse, kun potilas tarvitsee jotakin erikoisvalmistetta. Varmistathan että meillä on puhelinnumerosi, jotta voimme kutsua sinut verenluovutukseen nopeasti juuri silloin, kun sinua eniten tarvitaan.

Postikortti tai kirje muistuttaa ja tiedottaa

Tiedotamme postikortilla tai kirjeitse muun muassa paikkakunnallasi järjestettävistä verenluovutustilaisuuksista sekä mahdollisista muutoksista verenluovutustoiminnassa.

Kutsuluvan peruutus

Jos haluat perua antamasi kutsuluvan tai muuttaa kutsutapoja, soita maksuttomaan luovuttajainfoomme p. 0800 05801 (arkisin klo 8–17) tai ilmoita siitä luovutuspaikalla.