Haku Menu

Viesti, jolla on merkitystä

Näet veriryhmäsi päiväkohtaisen tarpeen etusivultamme. Verenluovuttajia tarvitaan kuitenkin joka arkipäivä läpi vuoden, noin 800 päivässä. Varaa aika verenluovutukseen vielä tänään! Tulethan viimeistään silloin, kun saat kutsun.

Näin annat kutsuluvan

Kun tulet verenluovutukseen, tarkista ja täydennä yhteystietosi ja merkitse luovutuslomakkeeseen, jos saamme kutsua sinut verenluovutukseen.

Voit antaa kutsuluvan myös soittamalla verenluovuttajien maksuttomaan infonumeroon 0800 0 5801 (arkisin klo 8–17) tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen verenluovutus(at)veripalvelu.fi tai täyttämällä verkkosivuillamme yhteystietolomakkeen.

Kun kutsumme verenluovuttajia, tarvetta on joko punasoluista tai verihiutaleista, tai molemmista. Lisääntynyt veren tarve ei koskaan johdu plasmasta, vaan plasmaraaka-ainetta syntyy verenerottelun oheistuotteena. Jos saat kutsun, tarvitsemme apuasi, vaikka pisarasi olisi barometrissa täynnä. Luovuttajia tarvitaan tietty määrä joka päivä, jotta sairaaloille voidaan toimittaa tarvittavat verivalmisteet.

Tekstiviestikutsu on ykkönen
Ensisijainen kutsutapamme on tekstiviesti, ja toivommekin, että annat meille luvan niiden lähettämiseen. Saat tekstiviestin, kun veriryhmäsi verta tarvitaan tavallista enemmän. Muistutamme tekstiviestillä myös paikkakunnallasi järjestettävästä verenluovutustilaisuudesta, kun veriryhmääsi tarvitaan. Tekstiviesteillä voimme kutsua sinut verenluovutukseen nopeasti. Tekstiviesteihin ei tarvitse vastata.

Sähköposti tuo myös uutiskirjeen perille
Kutsumme verenluovuttajia myös sähköpostitse verenluovutukseen. Tarkistathan, että meillä on voimassa oleva sähköpostiosoitteesi! Sähköposti on nopea ja edullinen tapa kutsua verenluovuttajia. Saat myös verenluovuttajien uutiskirjeen 2–4 kertaa vuodessa.

Kutsuminen soittamalla
Kutsumme luovuttajia puhelimitse silloin, kun verta tarvitaan kiireellisesti vaikkapa määrättyä potilasta varten. Osa säännöllisistä luovuttajista on antanut luvan tehdä verestään tavallista tarkemmat määritykset. Kutsumme heitä puhelimitse, kun potilas tarvitsee jotakin erikoisvalmistetta. Varmistathan että meillä on puhelinnumerosi, jotta voimme kutsua sinut verenluovutukseen nopeasti juuri silloin, kun sinua eniten tarvitaan.

Postikortti tai kirje muistuttaa ja tiedottaa
Tiedotamme postikortilla tai kirjeitse muun muassa paikkakunnallasi järjestettävistä verenluovutustilaisuuksista sekä mahdollisista muutoksista verenluovutustoiminnassa.

Kutsuluvan peruutus

Jos haluat perua antamasi kutsuluvan, soita maksuttomaan luovuttajainfoomme p. 0800 05801 (arkisin klo 8–17) tai ilmoita siitä luovutuspaikalla.