Haku Menu

Tuo mukanasi uusi verenluovuttaja – saat palkinnon!

Veripalvelu järjestää #kannustakaveria-kesäkampanjan, jossa palkitaan uuden luovuttajan rekrytoinnista.

Uusia verenluovuttajia tarvitaan jatkuvasti, sillä osa luovuttajista joutuu lopettamaan verenluovutuksen esimerkiksi täytettyään 71 vuotta tai sairauden takia. Verenluovutuksen voi aloittaa vielä 59-vuotiaana.

Joka arkipäivä tarvitaan noin 800 luovuttajaa, uusia ja vanhoja. Verivalmisteita tarvitaan potilaiden hoitoon myös kesällä. Veren tasaista tarvetta lisää se, etteivät verivalmisteet säily pitkään. Verivalmisteita annetaan esimerkiksi onnettomuuksien uhreille ja keskosvauvoille, sekä suunnitelluissa leikkauksissa ja syöpähoidoissa. Yksi luovutuskerta voi auttaa jopa kolmea potilasta.

Kampanjassa saa palkinnoksi lahjakortin jokaisesta uudesta verenluovuttajasta. Eli jos tuot kaksi uutta, saat kaksi lahjakorttia! Lahjavalikoimassa on mm. leffoja, äänikirjoja, joogaa ja suklaata.

Huomioithan, että luovuttajan tulee varata aika verenluovutukseen. Täytäthän myös sähköisen terveyskyselyn etukäteen, aikaisintaan päivää ennen luovutusta.

Ketkä voivat osallistua?

Kampanjaan voivat osallistua kaikki, jotka haluavat kannustaa toisia verenluovutukseen. Uuden verenluovuttajan tulee olla 18–59-vuotias.

Miten kampanjaan osallistutaan?

Palkitsemme kampanjassa uusien verenluovuttajien rekrytoinnista. Kampanja alkaa 29.6.2020 ja päättyy 10.7.2020. Kampanja uusitaan myöhemmin, mikäli lahjakortteja jää yli ja kampanja päättyy jos lahjakortit loppuvat aiemmin.

Voit osallistua kampanjaan missä tahansa verenluovutuspaikassa (ks. kaikki paikat www.veripalvelu.fi/luovutuspaikat) tuomalla mukanasi verenluovutukseen täysi-ikäisen henkilön, joka ei ole aiemmin luovuttanut verta Suomessa. Kampanjassa rekrytoija saa palkinnon jokaisesta uudesta verenluovuttajasta. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, että osallistut kampanjaan!

Voit osallistua kampanjaan rekrytoijana vaikka et voisi itse luovuttaa verta.

Uuden verenluovuttajan kannattaa tehdä ensin ensiluovuttajan testi osoitteessa: www.sovinkoluovuttajaksi.fi. Sähköinen terveyskysely tulee täyttää luovutuspäivänä tai aikaisintaan päivää ennen luovutusta. Terveyskysely antaa alustavan arvion luovutussoveltuvuudesta, ja sen voi tehdä myös paikan päällä Veripalvelun laitteella. Lopullinen arvio soveltuvuudesta tehdään vasta luovutuspaikalla, ja siihen vaikuttaa muun muassa hemoglobiiniarvo.

Verenluovutukseen tulee varata aika (www.veripalvelu.fi/ajanvaraus).

Voitte varata verenluovutusajan samaan tai peräkkäisiin ajankohtiin, jos luovuttajia on useampia. HUOM! Veripalvelutoimistojen ajanvarausjärjestelmä ei näytä kuin yhden ajanvarausmahdollisuuden yhteen ajankohtaan. Samassa aikajaksossa voi olla kuitenkin useampi paikka vapaana. Tehkää siinä tapauksessa yhtä aikaa tai vuoron perään varaus samaan tai peräkkäisiin aikajaksoihin. Voitte myös soittaa maksuttomaan luovuttajainfoon, ja me teemme varaukset puolestanne, p. 0800 0 5801 (arkisin klo 8–17).

Palkinnot

Jokainen uuden verenluovuttajan mukaansa kannustanut henkilö saa kiitokseksi yhden Kiitoskaupan lahjakortin (kiitoskauppa.fi). Saamallasi koodilla voit lunastaa itsellesi määräaikaisen äänikirja-, liikunta- tai suoratoistopalvelun, tai tilata esimerkiksi suklaata. Voit myös lahjoittaa palkintosi Punaisen Ristin katastrofirahastoon.

Lahjakortti annetaan verenluovutuspaikalla henkilökohtaisesti. Lahjakortteja jaetaan niin kauan kuin niitä riittää. Palkinto annetaan, vaikka verenluovutus ei olisikaan sillä kertaa mahdollista esimerkiksi liian matalasta hemoglobiinista johtuen. Riittää, että uusi luovuttaja on rekisteröity verenluovuttajaksi.

Palkintoa ei voi muuttaa rahaksi tai muiksi palkinnoiksi.

Henkilötietojen käsittely

Veripalvelu käsittelee verenluovuttajien henkilötietoja verenluovuttajarekisterin tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla. Luovuttajista ei tallenneta erillisiä tietoja kampanjaan liittyen.

Muut ehdot

Jos kampanjaan osallistujaa on syytä epäillä vilpistä tai osallistumisesta muuten kuin säännöissä mainituin tavoin, on Veripalvelulla oikeus hylätä osallistuminen.

Veripalvelu ilmoittaa kampanjasivuilla ja mahdollisuuksien mukaan kampanjan markkinointikanavissa, mikäli joudumme tekemään muutoksia kampanjaan, sen palkintoihin, ajankohtaan, saatavuuteen tai muihin seikkoihin, jotka vaikuttavat kampanjan toteutukseen. Veripalvelu pidättää itsellään oikeuden tehdä muutoksia kampanjaan ja sääntöihin.