Haku Menu

Viime vuoden aktiivisimmat VeriRyhmät palkittiin kunniakirjoin

12.4.2019 10:00

Veripalvelun viime vuoden kunniakirjat on kevään aikana postitettu tai jaettu kaikille vähintään 10 luovutusta keränneille VeriRyhmille. Kunniakirjoin palkittuja porukoita oli ennätykselliset 464. Yhteensä kaikki VeriRyhmät lahjoittivat potilaille viime vuonna yli 15 000 pussia verta.

 

Kunniakirjan saa vähintään 10 luovutuksesta, hopeisen kunniakirjan vähintään 20:sta, ja kultaisen vähintään 30 luovutuksesta kalenterivuoden aikana. Viime vuonna mukana oli myös uusi taso erityisen aktiivisille verenluovutusporukoille – platinainen kunniakirja jaettiin vähintään 50 luovutuksesta, ja sen sai peräti 20 VeriRyhmää!

Vähintään hopeisen kunniakirjan saaneet helsinkiläiset ryhmät kutsuttiin Sanomatalon veripalvelutoimistoon diplomienjakotilaisuuteen. Tässä tunnelmia aamukahveilta maaliskuulta!

 

 

Eläinvideokerho eli EVK on 24 000 jäsenen Facebook-ryhmä, jossa jaetaan päivittäin satoja hauskoja eläinvideoita. Ryhmässä haluataan jakaa ainoastaan positiivisuutta ja sympaattisuuta! Iia Haavanoksa (kuvassa oikealla) sai reilu vuosi sitten idean, että eläinvideokerholaiset voisivat jakaa hyvää konkreettisesti myös verenluovutuksen muodossa, ja ryhmän jäsenet alkoivat käydä eri puolilla maata verenluovutuksessa EVK:n VeriRyhmän nimissä. Jo ensimmäisenä vuonna he ponkaisivat suoraan korkeimmalle eli platinatasolle 87 kädenojennuksella! Diplomia vastaanottamassa Iian kanssa Lotta Laajalahti.

 


 

"UpGivers" on vantaalaista Martinlaakson lukiota käyneiden kaverusten VeriRyhmä, joka on luovuttanut verta jo yli neljän vuoden ajan säännöllisesti. WhatsApp laulaa aina, kun minimiväli on tullut täyteen edellisen kerran jälkeen. "Vaikka olemme kaikki käyneet armeijan tässä välissä, se ei ole estänyt yhteisiä käyntejä verenluovutuksessa", kertoo hopeadiplomia vastaanottanut Markus Moilanen. Kunniakirjaa ojentamassa Sanomatalon vastaava hoitaja Pauliina Mäkipää sekä esimies Jukka Herttuala.

 

 

"Liverpool-kannattajat" on VeriRyhmä, jonka taustalla on nimensä mukaisesti Liverpool-jalkapallojoukkuetta fanittavien virallinen kannattajayhdistys Suomessa. Verenluovutus-idean isä on yhdistyksen "päävampyyriksi" itseään kutsuva Arto Rautio, jolla on henkilökohtaisesti takana jo lähemmäs parisataa luovutusta.

"Sain vuonna 2015 vaimoltani vinkin veriryhmätoiminnasta, ja koska yksi yhdistyksemme toimintamuoto on hyväntekeväisyys, niin ehdotin tätä. Ideana siis on, että hyväntekeväisyyttä voi tehdä muutenkin kuin lahjoittamalla rahaa. Emme voi koskaan tehdä ryhmäluovutuksia, koska tapaamme aina pelien aikaan ja ne ovat viikonloppuisin tai iltaisin, mutta hyvin on toiminut näinkin! Käymme siis erikseen ja mainitsemme joka kerta VeriRyhmämme nimen. Tiedotan Facebookin ja jäsenlehtemme kautta VeriRyhmä-toiminnasta, ja viimeksi heitin haasteen, että nyt mennään sitten platinatasolle", Arto kertoo.

Se onnistui, sillä Liverpool-kannattajien VeriRyhmä keräsi 55 luovutusta ja sai kun saikin platinadiplomin! Samaan ollaan kuulemma matkalla tänäkin vuonna.

Vuonna 2019 Veripalvelun tavoitteena on saada 700 uutta VeriRyhmää. Lue lisää ja perustakaa oma ryhmänne!

Kaikki viime vuoden kunniakirjan saaneet VeriRyhmät on listattu tälle sivulle. Iso kiitos jokaiselle hengenpelastajaporukalle!