Haku Menu

Veripalvelun kunniakirjat Olarin ja Tapiolan lukioille

26.5.2017 9:10

Olarin ja Tapiolan lukiot voittivat Espoon lukioiden verenluovutuksen haastekampanjan lukuvuonna 2016-2017. Veripalvelu palkitsi nämä hengenpelastajalukiot kunniakirjoilla keskiviikkona 24.5.2017 Espoon veripalvelutoimistossa.

​Espoon eri lukioiden verenluovuttajaryhmät luovuttivat lukuvuoden aikana yhteensä 316 pussia verta. Olarin lukiosta verta luovutettiin eniten, 81 kertaa ja Tapiolan lukiosta eniten suhteutettuna oppilasmäärään, 72 kertaa.
- Olette hyvänä esimerkkinä niin Espoon kaupungin kuin koko maan verenluovuttajaryhmille. Ihanaa, kun teillä on näin mahtavia oppilaita, jotka ovat innolla mukana auttamassa potilaita, Teija Santala Espoon veripalvelutoimistosta kiitteli.


Suomessa on lähes 3000 Veripalvelulle ilmoittautunutta verenluovuttajaryhmää. Niitä on muun muassa kunnissa, yrityksissä, järjestöissä ja kouluissa. Monet luovuttavat mielellään tutussa porukassa, kaveria kannustaen.
- Yhdessä tultiin, yhdessä jännitettiin ja yhdessä luovutettiin, kertoi verenluovuttajauransa Tapiolan lukion ryhmässä aloittanut abiturientti Veera Löppönen.


Veera kuten monet verenluovutuksen alaikärajan 18 vuotta ylittäneet opiskelijat näyttävät mallia nuoremmille lukiolaisille, jotka sitten 18 vuotta täytettyään voivat tulla kokeilemaan verenluovutusta. Kaveriporukassa voi jakaa pienen jännityksen ja verenluovutuksen jälkeen koko porukka on kokenut yhdessä auttamisen iloa.
- Toivomme, että nuorena aloitettu verenluovutusura jatkuu vaikka koulut ja kaverit aikanaan vaihtuvat, Teija Santala totesi.

 

Olarin lukio ja Tapiolan lukio voittivat Espoon lukioiden verenluovutuksen haastekampanjan 2017. Kuvassa vasemmalta Maija Flinkman (Olari), Suvi Terho (Olari), Max Kalhama (Olari), Aamos Valjus (Olari), Anni Pelkonen (Tapiola), Kaarina Salo (Tapiola), Lasse Lindqvist (Tapiola) ja Veera Löppönen (Tapiola).