Haku Menu

Verenluovutuksen aukioloajat pitenevät – lisää toivottuja iltaluovutusaikoja

26.4.2022 15:30

Verenluovutusajan voi toukokuussa varata entistä helpommin, kun Veripalvelun kymmenen toimipistettä ovat 2.5. alkaen avoinna arkipäivisin vähintään klo 18 saakka.

​”Muutokset aukioloaikoihin on tehty asiakaspalautteiden pohjalta. Luovuttajat ovat toivoneet toimipisteiden aukioloa myöhempään ja mahdollisuutta luovuttaa verta työpäivän jälkeen”, kertoo Veripalvelun aluepäällikkö Anu Keisala.  Jatkossa varattavia aikoja on tarjolla laajemmin klo 16 jälkeen. 

Aukioloajat toimipisteittäin:

Kesäperjantaisin 20.6.–31.7. toimipisteet sulkevat ovensa jo klo 17.

Veripalvelun kiinteiden toimipisteiden lisäksi verta voi luovuttaa myös verenluovutustilaisuuksissa ympäri maata. Kaikki verenluovutuspisteet aikatauluineen löytyvät Veripalvelun verkkosivujen kalenterista

”Monen toimipisteen henkilökuntaa voi tavata myös verenluovutustilaisuuksissa. Esimerkiksi kahtena arkipäivänä avoinna olevan Veripalvelu Seinäjoen hoitajia voi kohdata muina päivinä eri puolilla Pohjanmaata”, Keisala kertoo.

Veri on välttämätön osa toimivaa terveydenhuoltoa ja potilaiden hoitoa. Luovutetulla verellä hoidetaan Suomessa noin 40 000 potilasta vuosittain. Verensiirrot eivät onnistu ilman 800 verenluovuttajan apua joka arkipäivä. 

Suurin osa verenluovutusikäisistä suomalaisista, eli 18-70-vuotiaista, voisi luovuttaa verta. Verenluovutuksen voi aloittaa vielä 59-vuotiaana. Oman sopivuutensa verenluovuttajaksi voi selvittää nopealla nettitestillä osoitteessa sovinkoluovuttajaksi.fi.

Ajan verenluovutukseen voi varata osoitteessa veripalvelu.fi/ajanvaraus. Tilanteen salliessa myös ilman ajanvarausta saapuva verenluovuttaja otetaan mielellään vastaan.