Haku Menu

Turun teatteriluovutus onnistui yli odotusten - yli 200 halusi ojentaa kätensä

14.3.2019 13:00

Turussa onnistuttiin rikkomaan verenluovutusennätys keskiviikkona 13.3., kun Åbo Svenska Teaterin päänäyttämöllä järjestettiin kolmatta kertaa verenluovutustilaisuus. Teatterirakennus täyttää tänä vuonna 180 vuotta, ja juhlavuoden kunniaksi tavoitteena oli saada paikalle 180 verenluovuttajaa.

Teatteriluovutus on joka vuosi ollut suosittu tapahtuma Turussa – viime vuonna veripusseja kerättiin 163 kappaletta, ja tänä vuonna luovutuksia kertyi lopulta 172. Ilmoittautuneita oli 202, mikä ylitti tavoitteen siis reilusti! 

- Teatteritempaus on ainoa kerta vuodessa, kun suljemme veripalvelutoimistomme ja jalkaudumme koko päiväksi muualle. Tapahtuma oli huikea suksee tänäkin vuonna, toteaa Turun alueen vastaava hoitaja Marjo Nikkilä Veripalvelusta.

 

Veripalvelu ja Åbo Svenska Teater jakoivat yllätyspalkintoja kävijöille, ja kahden hengen vapaaliput teatteriin voitti mm. opiskelija Minette Kvikant, joka luovutti verta ensimmäistä kertaa. "Se meni paljon paremmin kuin olin pelännyt" Minette kertoi luovutuksen jälkeen. Kuvassa myös ÅST:n tiedottaja Maria Olin sekä Veripalvelun alue-esimies Pekka Kukko Lumikuningatar-näytelmän asusteissa. (Kuva: Lina Lohiluoto)

 

Lämmin kiitos kaikille paikalle saapuneille ja tervetuloa niin uudet kuin vanhat verenluovuttajat Åbo Svenska Teaterin kulisseihin jälleen ensi vuonna!