Haku Menu

Joulunakin voi pelastaa jonkun hengen - katso verenluovutuksen aukioloajat

15.12.2021 9:55

Verenluovutus on keino muistaa heitä, jotka eivät pääse jouluksi kotiin. Verenluovuttajia tarvitaan pitkien joulunpyhien ja uudenvuoden ympärillä. Verta voi luovuttaa vielä aatonaattona 23.12. sekä uudenvuodenaattona 31.12.

Luovutuspedillä istuvalla verenluovuttajalla on päässään punainen tonttulakki ja maski kasvoillaan.

Sairaaloissa hoidetaan verensiirtoja tarvitsevia potilaita vuoden jokaisena päivänä, ja siksi joka arkipäivä tarvitaan noin 800 vapaaehtoisen verenluovuttajan apua. Arkiviikolle osuvat pyhät lisäävät verenluovuttajien tarvetta viikon muina päivinä, sillä syöpäpotilaille elintärkeät verihiutalevalmisteet säilyvät vain viisi päivää luovutuksesta.

Joulunajan ja välipäivien aukioloajat verenluovutuksessa

  • Aatonaattona 23.12. verta voi luovuttaa Veripalvelun kymmenessä toimipisteessä sekä verenluovutustilaisuuksissa Lohjalla, Kokemäellä ja Ikaalisissa.
  • Jouluaattona verta ei voi luovuttaa.
  • Kaikki Veripalvelun toimipisteet ovat avoinna jälleen 27.12. Välipäivinä verenluovutustilaisuuksia järjestetään 21 paikkakunnalla, Lapista Etelä-Suomeen.
  • Uudenvuodenaattona perjantaina 31.12. Veripalvelun toimipisteet ovat avoinna lukuun ottamatta Seinäjokea. Verenluovutustilaisuudet järjestetään Salossa, Hyvinkäällä, Kokkolassa ja Järvenpäässä
  • Loppiaisena 6.1. verta ei voi luovuttaa, mutta perjantaina 7.1. verenluovutusmahdollisuuksia on jälleen ympäri maata: toimipisteiden lisäksi Raumalla, Vaasassa, Porvoossa, Keravalla ja Kangasalla.

Veripalvelun toimipisteet

Aika verenluovutukseen varataan etukäteen osoitteessa veripalvelu.fi/ajanvaraus.

Veripalvelu järjestää verenluovutustilaisuuksia ympäri maata. Katso paikkakuntasi tilaisuudet Veripalvelun sivuilta löytyvästä kalenterista.

Lisäksi verta voi luovuttaa Veripalvelun kymmenessä kiinteässä toimipisteessä eri puolilla maata. Toimipisteiden aukioloajat ja mahdolliset joulunajan poikkeusajat löytyvät kunkin toimipisteen verkkosivuilta: