Haku Menu

Haluatko moninkertaistaa apusi? Osallistu syyskampanjaan!

31.8.2021 16:30

Veripalvelu haastaa auttamaan potilaita yhdessä. Kerää oma verenluovutusporukka työ-, harrastus- tai vaikka kaveripiiristäsi ja rekisteröi ryhmäsi osoitteessa www.veripalvelu.fi/ryhmät. Kampanja-aikana vähintään 5 luovutusta tehneet uudet ja jo aiemmin rekisteröityneet VeriRyhmät osallistuvat arvontaan.

Autetaan taas yhdessä! Sinisellä taustalla teksti ja tyyliteltyjä käsikuvioita.

Verenluovutuskin on hauskempaa porukalla ja silloin voi moninkertaistaa avun potilaille. Tämä onnistuu perustamalla VeriRyhmän eli luovutusporukan, joita on Suomessa jo yli 3600. Yksi luovutus auttaa jopa kolmea potilasta ja viisi luovutusta jopa viittätoista.

Ensiluovuttajille teetetyn kyselyn mukaan ystävän kannustus tai luovutusporukka nostaa todennäköisyyttä ryhtyä verenluovuttajaksi. VeriRyhmänä luovuttaminen onkin mukava ja turvallinen tapa kokeilla verenluovutusta ensimmäistä kertaa. Uusia verenluovuttajia tarvitaan joka vuosi yli 20 000.

Vähintään viisi verenluovutuskäyntiä kampanja-aikana 1.9.–30.11.2021 tehneet VeriRyhmät osallistuvat 4 x 15 kpl Kiitoskauppa-lahjakortin arvontaan. Yhden lahjakorttipaketin arvo on noin 225 euroa. Mitä suuremman ryhmän keräät, sitä parempi mahdollisuus ryhmällänne on osallistua arvontaan, ja sitä useampi potilas saa avun.

Virtuaalisena ”hengenpelastajajoukkueena” voi toimia fyysistä etäisyyttä noudattaen: jokainen voi käydä luovutuksessa itselle sopivaan aikaan, sopivassa paikassa ja kerätä silti pisteitä yhteiseen luovutuspottiin. Toki yhdessäkin saa tulla.

Jokaiselle verenluovuttajalle tulee tehdä oma ajanvaraus. Luovuttaa voi pienellä porukalla varaamalla ajat samaan aikajaksoon tai peräkkäin. Luovutusajan voi varata netissä www.veripalvelu.fi/ajanvaraus tai soittamalla maksuttomaan numeroon 0800 0 5801. 

Ryhmän jäseneksi liitytään luovutuskäynnin yhteydessä kertomalla VeriRyhmän nimi hoitajalle, jolloin luovutukset kartuttavat jatkossakin ryhmän käyntisaldoa.

VeriRyhmiä palkitaan vuosittain myös kunniakirjoilla. Vähintään 10 luovutuksesta vuoden aikana saa peruskunniakirjan, 20 luovutuksesta hopeisen, 30 luovutuksesta kultaisen ja 50 luovutuksesta platinaisen kunniakirjan.

Juuri nyt on oikea aika perustaa VeriRyhmä!