Haku Menu

Uudet soluterapiat

Veripalvelun tavoitteena on myös kehittää ja tuottaa uusia, kehittyneitä soluterapiavalmisteita ja -palveluja Suomen terveydenhuollon tarpeisiin. Veripalvelu osallistuu aktiivisesti uusien kehittyneiden soluterapiavalmisteiden tutkimukseen ja kehitykseen yhteistyössä suomalaisten lääkäreiden ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa.

​Veripalvelun Solutuotantokeskuksessa (katso video alla) voidaan valmistaa joko ATMP- tai kudosvalmisteiksi luokiteltuja uusia soluterapiavalmisteita asianmukaisilla valmistusluvilla. Soluvalmisteiden biologinen lähtömateriaali hankitaan vapaaehtoisilta luovuttajilta (allogeeninen) tai potilaalta itseltään (autologinen). Lähtömateriaali prosessoidaan kliiniseen käyttöön soveltuvaksi ATMP- tai kudosvalmisteeksi solutuotantokeskuksen GMP-puhdastiloissa. Solutuotantokeskus tekee myös soluvalmisteiden laadunvalvontaan liittyviä solubiologisia laadunvalvontatutkimuksia.

Tällä hetkellä solutuotantokeskuksessa valmistetaan kliiniseen käyttöön kansallisella ATMP-valmistusluvalla allogeenisia luuydinperäisiä mesenkymaalisia stroomasoluja lääkeresistentin käänteishyljinnän hoitoon sekä käsitellään solusiirteitä uusilla teknologiolla. Lisätietoja vasemmalla.


 

Uudet soluteriapiavalmisteet ja -teknologiat:
solutuotantokeskus(at)veripalvelu.fi tai p. 050 374 2706 (ark.)