Haku Menu

Keratinosyytit

Autologinen, potilaan omasta ihosta eristetty keratinosyyttivalmiste on tarkoitettu palovammojen ja kroonisten haavojen kokeelliseen hoitoon.

Potilaalta, jolle arvioidaan, että autologisesta ihosoluhoidosta olisi hyötyä, kerätään ohutihonsiirre. Kerätty ihobiopsia kuljetetaan Veripalveluun, jossa se prosessoidaan solutuotantokeskuksen puhdastiloissa. Eristysmenetelmällä tuotettu solususpensio sisältää eläviä keratinosyyttejä lääkealbumiini-keittosuolaliuoksessa.

Solujen eristys on nopea (≤ 2 tuntia) ja perustuu sekä mekaaniseen (pilkkominen skalpellilla) että entsymaattiseen käsittelyyn trypsiinillä. Solususpensio kuljetetaan prosessoinnin jälkeen välittömästi takaisin sairaalaan.

Autologinen keratinosyyttivalmiste annostellaan suihkuttamalla haavaan. Tällä hetkellä toiminta tapahtuu sairaalan toimiluvan alla ja Veripalvelu toimii sopimusvalmistajana.

Valmistus on tällä hetkellä kudoslain-alaista toimintaa ja valmistukseen tarvitaan viranomaisen myöntämä kudoslaitostoimilupa. Vastuu hoidosta ja potilaasta on hoitavalla lääkärillä/sairaalalla.

Lisätiedot:

solutuotantokeskus(at)veripalvelu.fi tai 050 3742 706 (arkisin)