Haku Menu

Veren kantasolusiirteet ja lymfosyyttisiirteet

Kantasolurekisteriin on keskitetty tiedot kaikista kotimaisista ja virolaisista vapaaehtoisiksi kantasoluluovuttajiksi ilmoittautuneista henkilöistä. Autamme lääkäreitä löytämään potilailleen sopivan kantasoluluovuttajan oman Kantasolurekisterimme lähes 50 000 luovuttajaehdokkaan joukosta tai kansainvälisistä rekistereistä, joissa on yli 30 miljoonaa luovuttajaehdokasta.

Kantasolurekisteri etsii ja välittää myös istukkaverivalmisteita Veripalvelun istukkaveripankista, jossa on yli 3000 potilaskäyttöön sopivaa istukkaverivalmistetta tai ulkolaisista istukkaveripankeista.

Kantasolurekisterissä toimii kokenut tiimi, jossa työskentelee hakukoordinaattoreita, HLA-asiantuntijoita ja lääkäreitä. Palvelemme ensisijaisesti kaikkia kotimaisia ja virolaisia allogeenisia rekisterisiirtoja tekeviä sairaaloita ja siirtokeskuksia. Kantasolusiirteitä välitetään ja toimitetaan sekä kotimaisten että ulkomaalaisten sairaaloiden käyttöön. Siirtokeskuksilla tulee olla valvovan viranomaisen myöntämä toimilupa hematologisiin kantasolusiirtoihin tai siirtokeskus täyttää kansainväliset akkreditointivaatimukset (esim. FACT-Jacie). Luovuttajina voivat toimia terveet, vapaaehtoiset, etukäteen ilmoittautuneet luovuttajat.

Kantasolurekisteritoiminnalla on Fimean myöntämä voimassa oleva kudoslaitostoimilupa sekä WMDA:n myöntämä Qualification status.

Yhteydenotot:
kantasolurekisteri(at)veripalvelu.fi tai p. 029 300 1515 (arkisin klo 9–15)