Haku Menu

Hemostaasitutkimukset


Veripalvelun hemostaasilaboratorio on toiminut vuodesta 1957. Tarjoamme ajan tasalla olevan tutkimusvalikoiman hyytymishäiriöistä johtuvan poikkeavan verenvuoto- ja tukostaipumuksen selvittämiseen. 60 vuoden toimintamme aikana meille on kertynyt runsaasti tietoa Suomessa esiintyvistä perinnöllisistä ja hankinnaisista vuoto- ja tukostaipumusta aiheuttavista tekijöistä.

Kliinikon työn helpottamiseksi valikoimastamme löytyvät kattavat ryhmätutkimukset sekä vuoto- että tukostaipumuksen perusselvittelyyn. Tutkimukset on kuvattu tutkimusohjekirjassa. Lähetteemme ja vuoto-oireiden tarkentamisen avuksi kehitetty vuotokyselylomake sekä ohjeet sen pisteyttämiseksi löytyvät Lähetteet ja lomakkeet -sivulta.

Laboratoriohenkilökuntamme on pitkälle koulutettua ja perehtynyt erityisesti hemostaasitutkimusten erityispiirteisiin. Asiantuntijalääkärimme tulkitsevat laboratoriotulokset annettujen lähetetietojen pohjalta ja antavat tuloksista kirjallisen lausunnon. He auttavat tarvittaessa hoitavaa lääkäriä tutkimuksiin liittyvissä kysymyksissä.

Olemme validoineet näytteenkäsittelyyn ja kuljetukseen liittyvät preanalyyttiset muuttujat. Lähes kaikki hemostaasitutkimukset on akkreditoitu (FINAS T119, EN ISO/IEC 17025, EN ISO 15189) ja määritämme jokaiselle tutkimukselle itse aikuisten viitevälit suomalaisesta väestöstä. Lasten tutkimustuloksiin otetaan kantaa lausunnossa. Osallistuminen ulkoisiin kansainvälisiin ja kotimaisiin laadunvarmistuskierroksiin varmistaa menetelmiemme toimivuuden ja oikeat laboratoriotulokset. Diagnostiikassa noudatamme ajanmukaisia kansainvälisiä suosituksia 
 

Yhteystiedot:​

Näyteinfo  p. 029 300 1414 (ma-to klo 8-16, pe klo 8-15)
faksi 09 454 6212

Linkit:
Lähetteet ja lomakkeet
Tutkimusohjekirja