Haku Menu

Kesätöissä viestinnässä ja markkinoinnissa: Noe Anttonen

Viestinnän ja markkinoinnin kesäharjoittelija Noe Anttonen on saanut hyödyntää työssään monipuolista viestintäosaamistaan. Kesän aikana Noen työpöydällä ovat olleet niin kuvat, grafiikka, animaatiot kuin videoiden ja podcastinkin tuotanto - Excel-taulukoita unohtamatta!

Kuka olet?
Olen Noe, vastikään valmistunut muotoilija Helsingistä ja työskentelen tämän kesän Veripalvelun viestintä- ja markkinointitiimissä muun muassa sisällöntuotannon parissa.
 
Mikä sai sinut aikanaan kiinnostumaan kesätöistä Veripalvelussa?
Törmäsin talvella työpaikkailmoitukseen ja kohta kohdalta tarjottu tehtävä kuulosti minulle sopivalta, niin kiinnostusten kohteideni kuin osaamisenikin kannalta. Kiinnostukseen vaikutti vahvasti myös työn merkityksellisyys sekä hyvä mielikuva Veripalvelusta organisaationa. Päätin hakea, pääsin etänä pidettyyn haastatteluun, ja ilokseni lopulta sain puhelun, että pääsen mukaan tiimiin.
 
Millaisen perehdytyksen sait työhösi?
Perehdytys oli todella kattava. Heti alussa organisaation toiminta käytiin läpi, tiimin eri henkilöiden työtehtävät esiteltiin ja pääsin aloittamaan itsenäisten perehtymismateriaalien suorittamisen ja lukemisen. Perehdytys jatkui kahdenkeskeisillä perehdytyspalavereina tiimiläisten kesken ja kaikki myös kirjattiin perehdytyslomakkeeseen, johon tavoitteetkin oli merkattu. Lisäksi meille kesätyöntekijöille järjestettiin uusien työntekijöiden päivä Teamsin välityksellä, jossa vielä kerrottiin ja kerrattiin näitä asioita ja esimerkiksi Veripalvelun historiaa.
Arvostan kovasti, että meistä uusista otettiin todella jämerän pehmeä koppi ja organisaatioon sisääntulo tehtiin mahdollisimman sujuvaksi ja selkeäksi.
 
Mikä on toistaiseksi ollut parasta työssäsi?
Toistaiseksi parasta kesätöissä Veripalvelussa on ollut tiimihenki ja työtehtävieni monipuolisuus, työn merkityksellisyyttä unohtamatta. Uuteen tiimiin ja työpaikkaan tuleminen ei välttämättä ole aivan helppoa, etenkään näinä kummallisina aikoina, kun suurin osa omasta työtiimistä tekee pääpainoisesti etätöitä. Olen kuitenkin kokenut, että minut on otettu lämpimästi vastaan ja että tiimissämme pidetään huoli yhteishengestä ja kaikkien hyvinvoinnista muun muassa etäkahvittelujen voimin. Myös omien lähimpien työkavereiden lisäksi täytyy todeta, että kaikki kohtaamiset eri ihmisten kanssa ovat olleet todella mukavia ja hymyntäyteisiä.  
 
Mitä uutta olet oppinut Veripalvelussa työskennellessäsi?
Olen oppinut ennen kaikkea Veripalvelun toiminnasta ja sen laajuudesta. Tulen kulttuurialalta valmistuneena sinänsä täysin eri maailmasta, mutta onkin ollut äärettömän mielenkiintoista oppia uutta ja toisaalta löytää itsensä työskentelemästä paikassa, joka ei aikanaan opiskelut aloittaessa olisi tullut mieleen mahdollisena omana tulevana työpaikkana.

Oman työni kautta olen oppinut uusia taitoja esimerkiksi podcastin luomiseen ja animointiin liittyen, sekä vahvistanut olemassa olevaa osaamista monipuolisten työtehtävien kautta. Tehtäviini kuuluu myös viestintäsihteerin lomansijaisuus, eli tuttavuutta on tehty myös Excelin kanssa.
 
Mitä vinkkejä antaisit kesätöitä hakeville työnhakuun ja itse työhön?
Työnhakuvinkkejä varmasti löytyy joka lähtöön, mutta sanoisin, että itseäni kantoi hakuprosessin ajan usko työn merkitykseen ja toisaalta omiin kykyihin, sekä aitoon haluun päästä mukaan tekemään tätä työtä. Itse työtä tehdessä vinkkaisin toimimaan vahvan oma-aloitteisesti, kysymään ja kertomaan omat ideat ja ajatukset rohkeasti. Tähän kannustaa avoin ja turvallinen työyhteisö. Utelias asenne vie myös pitkälle!
Toisin sanoen, suosittelen olemaan aidosti ja tyynesti oma itsensä, sekä hakuprosessissa että työn tiimellyksessä. Ja jos yhtään mietityttää, että kannattaako Veripalveluun hakea töihin, niin sanon, että ehdottomasti!