Haku Menu

Kesätöissä soluerotteluosastolla: Oliver Koskivirta

Oliver Koskivirta on viihtynyt Veripalvelussa kesä- ja keikkatöissa jo useamman vuoden ajan opiskelujensa ohessa. Lue mitä ajatuksia Oliverilla on työstään soluerotteluosastolla.


Kuka olet?

Olen Oliver Koskivirta, viidennen vuoden hammaslääketieteen kandidaatti. Olen ollut töissä Veripalvelussa soluerotteluosastolla kesä- sekä keikkatyöntekijänä vuodesta 2016 lähtien. Soluerotteluosastolla työnkuvaani kuuluu verivalmisteiden tuotanto luovutetusta verestä. Tarkemmin määriteltynä luovuttajien luovuttama veri erotellaan eri komponenteiksi (punasolut, trombosyytit sekä plasma), jotka jatkokäsitellään ennen jakamista sairaaloihin. Osaston joustavien työaikojen ansiosta olen tehnyt samanaikaisesti hammaslääkärin töitä kandidaattina.

Mikä sai sinut aikanaan kiinnostumaan kesätöistä Veripalvelussa?

Huomasin Veripalvelun työpaikkailmoituksen lääketieteellisten alojen yhteisestä tiedotuspostista. Soluerotteluosasto on ollut yleisesti erittäin suosittu ja pidetty työpaikka opiskelijapiireissä. Aloittelevana opiskelijana toivoin saavani kesätyöpaikan, joka liittyisi jollain tavalla lääketieteeseen. 

Millaisen perehdytyksen sait työhösi Veripalvelussa? 

Veripalvelussa perehdytys ja oppimisen seuranta järjestetään mielestäni huolellisesti. Soluerotteluosastolla aloittaessa jokaisella on henkilökohtainen perehdyttäjä kahden viikon ajan. Perehdyttäjän avulla noudatetaan työtehtävien oppimiseen suunniteltua perehdytysohjelmaa. Kesän alussa pääsee myös tutustumaan muihin talon laboratorioihin ja osastoihin.

Mikä on ollut parasta kesätöissä Veripalvelussa?

Ehdottomasti työporukka. Tuotantotyössä työkavereiden seura ja huumori kruunaavat työpäivän. Kesätyöntekijöiden joukossa on ollut myös paljon opiskelukavereita. Toisena asiana on ollut mielestäni myös kesätyöntekijöiden tasavertainen kohtelu.

Mitä uutta olet oppinut Veripalvelussa työskennellessäsi?

Opin mitä luovutetulle verelle tehdään, miten se tutkitaan ja millä kaikilla tavoilla sitä hyödynnetään potilaiden hoidossa.

Mitä vinkkejä antaisit kesätöitä Veripalvelusta hakeville työnhakuun ja itse työhön?

Kannattaa hakea ajoissa ja hoitaa työt hyvällä asenteella.