Haku Menu

Kesätöissä verenluovutuksessa: Anni Lehtikangas

Sairaanhoitaja Anni Lehtikangas on työskennellyt kesän ajan verenluovutuksessa Sanomatalossa. Sairaalatyössä verituotteet ovat olleet Annille tuttuja jo aiemmin, mutta työ Veripalvelussa on tuonut mukanaan uutta tietoa ja osaamista. Myös työajat sekä toimiva ja mukava työyhteisö saavat Annilta kiitosta.

Kuka olet?
Olen Anni ja aloitin Veripalvelussa kesäduunit keväällä. Olen ammatiltani sairaanhoitaja ja olen työskennellyt hoitoalalla vuodesta 2007 asti pääosin sairaaloissa. Olen tottunut hoitamaan akuutisti sairastuneita potilaita, mutta pidän kaikenlaisten ihmisten kanssa työskentelemisestä.

Mikä sai sinut aikanaan kiinnostumaan kesätöistä Veripalvelussa?
Ennen Veripalvelussa aloittamista etsin ammatillisesti uudenlaista työkokemusta. Sairaalatyössä verituotteiden anto potilaille herätti mielenkiinnon prosessin alkuvaiheeseen, mistä kaikki alkaa? Olen huomannut verenluovutuksen mittaamattoman arvokkuuden antaessani potilaille erilaisia verituotteita, niin anemian hoitoon, syöpäpotilaille kuin leikkauksista tulleille potilaille. Niinpä laitoin hakemusta Sanomatalon veripalveluun ja onneksi tärppäsi!

Millaisen perehdytyksen sait työhösi verenluovutuksessa?
Perehdytykseen olen tyytyväinen. Sain ammattitaitoisilta kollegoilta hyvät lähtökohdat omatoimisen työn aloittamiseen. Perehdytys kesti kolme viikkoa ja se oli mielestäni hyvin suunniteltua ja myös ajallisesti riittävä. Minulla on hyvää kokemusta taustalla ja se myös osattiin huomioida perehdytyksessä.

Mikä on toistaiseksi ollut parasta kesätöissä Veripalvelussa?
Työssä on paljon hyviä puolia! Veripalvelussa ovat järkevät työajat, kolmivuorotyöhön tottuneena tuntuu ihanalle, kun viikonloput ovat vapaana. Työyhteisö on toimiva ja minut on otettu hyvin vastaan. On ilo tulla aina töihin, tätä asiaa pidän erittäin suuressa arvossa!

Mitä uutta olet oppinut Veripalvelussa työskennellessäsi?
Olen oppinut luomaan lyhyissä hetkissä luovuttajille miellyttäviä ja turvallisia luovutushetkiä, olen myös kehittynyt asiakaspalvelutyössä.

Mitä vinkkejä antaisit kesätöitä Veripalvelusta hakeville työnhakuun ja itse työhön?
Jos työ Veripalvelussa kiinnostaa, hae paikkaa! Hyvän perehdytyksen kautta työn kyllä oppii nopeasti, jos kiinnostusta ja innostusta riittää. Ole avoin, kysy rohkeasti ja ole oma itsesi.