Haku Menu

Kesätöissä soluerottelussa: Inka Jokinen

Inka Jokisen kesäpesti soluerottelussa on ollut opettavainen ja samalla mukavaa tiimityötä hyvässä hengessä. Syksyllä työt Veripalvelussa jatkuvat tuntitöinä eläinlääketieteen opiskelujen rinnalla.

Kuka olet ja millainen työnkuva sinulla on?
Olen Inka Jokinen, 21-vuotias eläinlääketieteen opiskelija. Aloitin kesätyöt Veripalvelulla toisen opiskeluvuoden jälkeisenä kesänä vuonna 2021 ja syksyllä jatkan tuntityöntekijänä soluerottelun osastolla. Soluerottelussa luovutetut kokoveret erotellaan punasolu-, trombosyytti-, ja plasmavalmisteiksi.

Mikä sai sinut aikanaan kiinnostumaan kesätöistä Veripalvelussa?
Keväällä etsiessäni kesätyöpaikkaa, huomasin netissä Veripalveluiden kesätyöpaikkailmoituksen. Kiinnostuin heti ilmoituksesta, sillä se liittyi jollakin tapaa lääketieteeseen ja tiesin veripalvelun tekevän merkityksellistä työtä sekä olevan vastuullinen työnantaja. Lisäksi olin aikaisemmin miettinyt verenluovutusta ja kesätöiden aikana rohkaistuinkin toteuttamaan myös tämän. Tulen varmasti luovuttamaan verta jatkossakin.

Millaisen perehdytyksen sait työhösi?
Sain työhöni kahden viikon henkilökohtaisen perehdytyksen, jolloin tein koko ajan töitä perehdyttäjäni kanssa. Töiden aloittaminen ei tuntunut ollenkaan pelottavalta, kun apu oli koko ajan vieressä. Perehdyttäjä oli erittäin kannustava, ja samalla perehdytyksen aikana sain ensimmäisen työkaverin hänestä veripalveluilla. Perehdytysjakson jälkeenkin paikalla oli aina vakinaisia työntekijöitä, keiden puoleen oli helppo kääntyä mieltä askarruttavissa tilanteissa ja kysymyksissä.

Mikä on toistaiseksi ollut parasta kesätöissä?
Ehdottomasti parasta on ollut soluerottelun työporukka, sekä vakinaiset työntekijät että muut kesätyöntekijät. Työilmapiiri on kannustava ja vastaanottavainen. Työ itsessään on ollut helppo oppia ja sitä tehdessä olen kiinnostunut entistä enemmän verenluovutuksesta ja verivalmisteiden käytöstä. Osaston vakiohenkilökunnalta olen saanut paljon lisätietoa verivalmisteiden ominaisuuksista ja käytöstä, mikä on ollut mukavaa lisätietoa perustyötehtävien ohella.

Mitä uutta olet oppinut Veripalvelussa työskennellessäsi?
Olen saanut paljon lisätietoa verivalmisteista sekä niiden käyttötarkoituksista. Lisäksi koen saaneeni lisää hyödyllisiä työelämätaitoja, kuten esimerkiksi tiimityöskentelyä. Soluerotteluosastolla suurin osa työtehtävistä hoidetaan yhteistyöllä ryhmässä, joten vuorovaikutustaidot ovat tosiaan kehittyneet.

Mitä vinkkejä antaisit kesätöitä hakeville työnhakuun ja itse työhön?
Työnhaussa ole vain oma itsesi ja näytä kiinnostuksesi työhön. Lähde avoiminmielen kesätöihin, saat varmasti hyvän perehdytyksen, parhaat työtoverit sekä ikimuistoisen kesän.