Haku Menu

Kesätöissä laboratoriossa: Jasmin Orrensalo

Turun yliopistollisen keskussairaalan päivystyslaboratoriossa ja verikeskuksessa työskennellyt Jasmin Orrensalo on kesän aikana syventänyt osaamistaan ja viihtynyt lämminhenkisessä tiimissä Veripalvelun laboratoriopalveluissa.

Kuka olet?
Olen Jasmin ja kotoisin Suomen oikeasta pääkaupungista, Turusta. Bioanalyytikoksi valmistuin vuonna 2016 ja koko työurani olen työskennellyt yliopistollisen keskussairaalan päivystyslaboratoriossa ja verikeskuksessa.

Mikä sai sinut aikanaan kiinnostumaan kesätöistä Veripalvelussa?
Tykkään paljon työstäni Tyksin verikeskuksessa, jonka seurauksena heräsi ajatus hakea Veripalveluun sekä ammatillisesti kehittämään että haastamaan itseäni. Minusta oli myös kiehtovaa päästä näkemään millaisia erilaisia tutkimuksia ja menetelmiä täällä on käytössä. Olin myös saanut Veripalvelusta positiivisen kuvan työnantajana, ja tämä motivoi entisestään hakemaan Veripalveluun kesätöihin.

Millaisen perehdytyksen sait työhösi laboratoriopalveluissa?
Perehdytys Veripalvelussa oli todella perusteellinen. Aluksi käytiin läpi talon yleisiä asioita, jonka jälkeen siirryttiin harjoittelemaan verensiirtoserologisten tutkimusten perusteita yhdessä muiden kesätyöntekijöiden kanssa. Kaiken kaikkiaan perehdytykselle oli varattu kokonaisuudessaan aikaa kolme viikkoa. Oli mukavaa, että aikaisemmasta työkokemuksesta johtuen perehdytystäni saatiin hieman vauhditettua ja pääsin melko nopeasti oikeiden potilasnäytteiden pariin. Perehdyin myös vähän harvinaisempiin ja haastaviin veriryhmätutkimuksiin, joita ei yleensä edes perehdytetä kaikille.

Mikä on toistaiseksi ollut parasta työssäsi?
Huumorintajuiset ja aivan mahtavat työkaverit sekä ylipäätään Veripalvelun todella lämmin yhteishenki. Työskentely Veripalvelussa ei ole oikeastaan edes tuntunut työltä, sillä ilmapiiri on ollut niin hyvä ja työ supermielenkiintoista. Yhtenäkään aamuna ei ole harmittanut lähteä töihin.

Mitä uutta olet oppinut?
Veripalveluun tullessani minulla oli jo kattavat pohjatiedot immunohematologiasta, mutta kesän aikana sain syvennettyä osaamistani, sillä Veripalveluun tulee paljon haastavia ja harvinaisia potilaskeissejä. Ihanat kollegat ja asiantuntijat kävivät juurta jaksaen kanssani läpi näitä vaikeimpia tapauksia ja toivottavasti pystyn tulevaisuudessa omassa työssäni hyödyntämään Veripalvelussa oppimiani asioita. Lisäksi on ollut mukavaa ylipäätään tutustua Veripalvelun väkeen, sillä teemme sairaalassa tiiviisti yhteistyötä heidän kanssaan.

Mitä vinkkejä antaisit kesätöitä Veripalvelusta hakeville työnhakuun ja itse työhön?
Ole liikkeellä hyvissä ajoin ja reippaalla asenteella. On myöskin turha jännittää etteikö pärjäisi, sillä työhön saa kattavan perehdytyksen ja tämänkin jälkeen apua voi pyytää aina tarvittaessa.