Haku Menu

Kehityspäällikkö Susanna Pöhö

Veripalvelun kehityspäällikkö Susanna Pöhöä voi kutsua hyvästä syystä monitoiminaiseksi, jolla pysyvät langat käsissä niin projektimaailmassa kuin jääkiekkokaukalonkin pelikuvioissa. Pitkän linjan it-osaaja on tehnyt aikanaan sivu-uraa myös perheyrityksen kukkakaupassa.

Milloin ja mistä tulit töihin Veripalveluun? 

Tulin töihin marraskuussa 2018 Vein to Vein -tietojärjestelmähankkeeseen, jossa toimin projektipäällikkönä. Olin mukana projektissa konsulttina jo ennen taloon tuloani, joten se oli minulle osittain tuttu.

Ennen Veripalvelulle tuloani toimin edeltävät seitsemän vuotta it-konsulttina CGI:llä. Vuodet 2004 - 2011 työskentelin Elisalla erilaisissa tehtävissä, muun muassa migraatioprojektipäällikkönä sekä tiiminvetäjänä. Koulutukseltani olen liiketalouden tradenomi.  

Mitä tehtäviä teet nyt?

Uusi tietojärjestelmä otettiin käyttöön toukokuussa. Se kattaa verenluovutuksen, verivalmisteiden tuotannon, varastoinnin ja toimituksen sairaaloille sekä siihen integroituna vereen liittyvien laboratoriotutkimusten tulokset. Järjestelmään liittyvät validointi- ja käyttöönottovaiheiden valmistelut sekä läpivienti ovat olleet äärimmäisen mielenkiintoisia, ja ne ovat tuoneet joka päivä uusia tilanteita. Projektia on tehty pitkään, ja viime kuukausina myös haastavuutta on ollut riittävästi.  

Mikä työssäsi on kiinnostavaa?

Onnistumisen tunteet ovat olleet hienointa. Niitä tulee niin pienistä kuin suuremmistakin asioista ja välitavoitteiden saavuttamisesta. Myös työmme merkittävyys osana yhteiskunnan toimintaa on todella tärkeää. Meillä on mahtava työyhteisö, joka koostuu aidoista, välittävistä ja ammattitaitoisista ihmisistä. Nämä yhdessä muodostavat tärkeimmät asiat, joista nautin päivittäin. Töihin on helppo tulla onnellisena hymyssä suin!  

Mitä harrastat?  

Olen pelannut jääkiekkoa pääasiassa puolustajan ja keskushyökkääjän tontilla vuodesta 1993. Aloitin Riihimäen Kiekko-Nikkareissa ja siirryin vuonna 1996 Hämeenlinnan Pallokerhoon pelaamaan Naisten ykkösdivaria, jossa pelasin vuoteen 2000. 

Ylioppilaskirjoitusten jälkeen pelasin kauden 2000–2001 Naisten B-liigaa Sveitsissä Rapperswilissä SCRJ:n joukkueessa (Schlittschuh-Club Rapperswil-Jona). Sveitsistä Suomeen palattuani keskityin opintoihin ammattikorkeassa ja siinä rinnalla tein töitä perheyrityksessämme. Meillä oli kukkakaupat tuolloin Riihimäellä ja Lopella. Riihimäen kauppa on edelleen toiminnassa.  

Vuosina 2001–2018 pelasin myös salibandya Riihimäellä SC Topin naisten ykkösdivarin joukkueessa ja viimeisimmät vuodet harrastesarjoissa. Tein paluun jääkiekkokaukaloon vuonna 2010 töiden ohella ja pelaaminen jatkui Riihimäen Kiekko-Nikkareissa Suomi-sarjassa ja naisten ykkösdivarissa.  

Viimeisimmät pari kautta olen pelannut ja toiminut apuvalmentajana Hyvinkään Jää-Ahmoissa naisten harrastejääkiekon parissa. 

Jääkiekkoa ja työelämää yhdistää tiimihenki. Jokaisella on sekä joukkueessa että työpaikalla oma erityisosaamisensa. Yhdessä tästä muodostuu voima, jolle mikään tavoite ei ole saavuttamattomissa. 

Vapaa-ajallani käyn paljon metsäretkillä patikoimassa ja maastopyöräilemässä. Kesällä mökkini remontti vaihe vaiheelta antaa mukavasti vastapainoa työlle, eikä lopu projektit kesälläkään!