Haku Menu

Monta tapaa auttaa

Kantasolurekisterin toimintaa voi tukea monella eri tavalla. Valitse oma tapasi auttaa ja pyydä ystäväsikin mukaan luomaan mahdollisuuksia elämän pelastamiseen!

2015_Kantasolurekisteri_monta tapaa auttaa.jpg
 

1) Liity Kantasolurekisteriin

Kantasolurekisteri tarvitsee vuosittain 5 000–10 000 uutta jäsentä voidakseen auttaa kantasolusiirtoa tarvitsevia potilaita tehokkaasti.

Kantasolujen siirtoa käytetään hoitona muun muassa leukemiassa. Kantasolusiirteellä pyritään korvaamaan syöpäpotilaan pahanlaatuiset solut terveillä kantasoluilla. Usein kantasolusiirto on potilaan viimeinen toivo parantua sen jälkeen, kun kaikki muut keinot on käytetty.

Liittyjän tulee olla 18–35-vuotias ja perusterve.

Testaa ensin sopivuutesi kantasolujen luovuttajaksi osoitteessa www.sovinkoluovuttajaksi.fi ja liity rekisteriin!

2) Luovuta verta

Monet kantasolusiirtoa tarvitsevat potilaat tarvitsevat myös paljon verivalmisteita parantuakseen. Verenluovutus on helppo ja nopea tapa auttaa. Yksi luovutettu veripussi auttaa jopa kolmea potilasta, sillä luovutettu veri jaetaan osiin punasoluiksi, verihiutaleiksi ja plasmaksi. Pääkaupunkiseudulla on mahdollista luovuttaa myös pelkästään verihiutaleita, joita käytetään pääasiassa syöpäpotilaiden hoitoon.

Testaa sopivuutesi verenluovuttajaksi osoitteessa www.sovinkoluovuttajaksi.fi.

Lue lisää verenluovutuksesta

3) Kampanjoi somessa

Kannustavat viestit ja konkreettiset tarinat leviävät tehokkaimmin sosiaalisessa mediassa. Seuraa meitä Facebookissa (Veripalvelu ja Kantasolurekisteri) ja jaa viestejämme ja videoitamme. Jos olet pelastunut kantasolusiirron ansiosta tai luovuttanut kantasoluja, kerro kokemuksistasi sosiaalisessa mediassa ja innosta muitakin ihmisiä liittymään rekisteriin. #kantasolurekisteri #pelastatuntematonpotilas #KSRjengi

- Veripalvelun Facebook

- Kantasolurekisterin Facebook

- Instagram

- Youtube-videot

4) Ryhdy Kantikseksi

Jos olet jo Kantasolurekisterin jäsen tai et voi liittyä tai kuulua rekisteriin, voit aina kannustaa muita liittymään. Kantis edistää Kantasolurekisterin jäsenhankintaa jakamalla ystävilleen, työyhteisölleen tai harrastusryhmälleen tietoa rekisterin tärkeydestä. 

Voit kampanjoida yhteisössäsi esimerkiksi julistein, esittein, videolla ja somessa. Voit myös pyytää Kantasolurekisterin henkilökuntaa kertomaan kantasolujen luovutuksesta ja rekisterin jäsenyydestä paikan päälle.

Lue lisää Kantiksista.

5) Järjestä rekrytointikampanja

Jos suunnittelet laajempaa rekrytointikampanjaa, Kantasolurekisteri auttaa sinua mielellään. Toimitamme materiaalia kampanjan avuksi ja tuemme järjestäjää kampanjan viestinnässä. Tulemme mielellämme mukaan kertomaan toiminnastamme tapahtumiin, joiden kohderyhmänä on nuoret aikuiset.

6) Kerro tarinasi

Oletko luovuttanut veren kantasoluja tai saanut kantasolusiirteen? Kantasolurekisteri etsii vapaaehtoisia potilaita tai kantasolujen luovuttajia erilaisiin viestintätarkoituksiin. Aidot tarinat kannustavat ihmisiä parhaiten ja auttavat ymmärtämään rekisteriin liittymisen tärkeyden. Jos olet halukas jakamaan tarinasi esimerkiksi verkkosivuillamme, materiaalissamme tai mediassa, ota meihin yhteyttä (info(at)veripalvelu.fi).
 

Kantiksille rekrytointiin:

Tilaa Kantasolurekisterin esitteitä rekrytointisi tueksi täältä.

Jaa tietoa Kantasolurekisteristä sosiaalisessa mediassa ja innosta tuttavasikin mukaan hengenpelastajien joukkoon!

#Kantasolurekisteri
#pelastatuntematonpotilas
#KSRjengi

Seuraa Kantasolurekisterin ajankohtaisia kuulumisia Facebookissa.