Haku Menu

Moninkertaista apusi - perusta VeriRyhmä

VeriRyhmän eli verta säännöllisesti luovuttavan porukan voi perustaa kuka tahansa esimerkiksi työ-, opiskelu-, harrastus- tai kaveriporukan kesken. Esimerkiksi 5 luovuttajaa auttaa kerralla jopa 15 potilasta. VeriRyhmässä sekä apu että auttamisen ilo moninkertaistuvat!

Näin VeriRyhmä toimii:


1. Perusta VeriRyhmä täyttämällä liittymislomake. Saat postitse starttipaketin (mm. julisteita) tai voit ladata materiaalit aineistopankista.

2. Kutsu ihmiset mukaan auttamaan. Ensikertalaisten ja taukoa pitäneiden kannattaa aloittaa tekemällä alustava verenluovuttajatesti osoitteessa sovinkoluovuttajaksi.fi .

3. Varatkaa jokaiselle aika osoitteessa veripalvelu.fi/ajanvaraus. Voitte tulla mihin tahansa luovutuspisteeseen. Eri henkilöt voivat käydä myös eri paikoissa. Voitte tulla muutaman hengen ryhmänä varaamalla kaikille oman ajan samaan aikajaksoon tai peräkkäin.

Huomaattehan, että voitte luovuttaa VeriRyhmänne nimissä aikaisintaan 2-3 työpäivän kuluttua ryhmän perustamisesta (liittymisen käsittelyyn vaadittava aika).

4. Täyttäkää terveyskysely verkkosivuillamme luovutusta edeltävänä tai samana päivänä. Kyselyn voi täyttää myös paikan päällä omalla tai Veripalvelun laitteella.

5. Ojentakaa kädet varattuna aikana. Kuvallinen, virallinen henkilötodistumukaan!

Liittykää ensimmäisellä käynnillä VeriRyhmänne jäseneksi kertomalla ryhmän nimi (jolla rekisteröitte sen) hoitajan haastattelussa. Vain ryhmään liitettyjien luovuttajien käynnit kartuttavat ryhmän "veripankkitiliä". 

Jos olet unohtanut ryhmän nimen, kerro esimerkiksi yhteyshenkilön nimi, niin oikea ryhmä voidaan löytää sitä kautta.

Luovuttaja voi kuulua samanaikaisesti vain yhteen VeriRyhmään.

Liittymisen jälkeen luovutukset kerryttävät ryhmän luovutuspisteitä automaattisesti.  Myös ne käynnit lasketaan, jotka eivät johtaneet luovutukseen.

Vähintään neljän hengen ryhmälle tarjoamme tarvittaessa maksuttoman edestakaisen taksikyydin (max. 20 km / suunta, auton tilaus itse, pyydä taksikortti maksua varten saapuessasi vastaanotosta). Huom. hygieniavarotoimet yhteiskuljetuksissa (esim. maski) pandemian aikana.

6. Nauttikaa ansaitut kahvit ja ottakaa loppupäivä rauhallisesti. 

7. Tervetuloa uudestaan! Vähintään 10 käynnistä samana vuonna saatte Veripalvelun vuosikunniakirjan ja ryhmän nimen palkittujen VeriRyhmien kunniataululle. Vähintään 20 luovutuksesta saatte hopeisen, 30 luovutuksesta kultaisen ja 50 luovutuksesta platinaisen kunniakirjan. Mikä on teidän tavoitteenne?

VeriRyhmille järjestetään vuosittain myös arvontakampanjoita.

8. Seuratkaa Veripalvelua somessa ja jakakaa kuvia ja tarinoita! Käyttäkää Instagramissa ja Twitterissä tunnisteita #veriryhmä ja merkitkää julkaisuihin @veripalvelu ja paikallinen veripalvelutoimisto (esim. @veripalvelu_lahti), niin voimme jakaa hyvän mielen postauksianne!


KIITOS, ETTÄ OLETTE HENGENPELASTAJIA!