Haku Menu

Järjestä verenluovutuskampanja

Hyvää kannattaa tehdä iloisesti ja isosti yhdessä. Yhteisöt, yritykset, yhdistykset ja oppilaitokset voivat innostaa yhteisönsä auttamaan potilaita järjestämällä verenluovutuskampanjan. Veri kiertämään porukalla!


Team Rynkeby God Morgon -pyöräilijät kävivät verenluovutuksessa VeriRyhmänä ennen pyöräilyä Pariisiin.

Verenluovutuskampanja kannustaa uudetkin kasvot auttamaan ja luo yhteishenkeä tärkeän asian puolesta. Kampanja voi kestää muutaman kuukauden tai läpi lukuvuoden. Se voi sisältää leikkimielisen kisan eri yksiköiden, paikkakuntien tai jäsenjärjestöjen välillä. Monet ovat tehneet luovutuskampanjasta vuosittaisen perinteen. 

Jos olet ideoimassa kampanjaa, lähetä ideasi info(at)veripalvelu.fi, niin autamme alkuun. Oheinen muistilista auttaa suunnittelussa. 

Viesti innostavasti ja kerro faktat

Mitä innostavammin, selkeämmin ja aktiivisemmin viestit kampanjan aikana, sitä enemmän saat mukaan osallistujia ja apua potilaille! Viesteissä kannattaa kertoa:

Pisteiden laskeminen

Jotta pisteet voidaan laskea ja kampanjan tuloksista tiedottaa, osallistuvien yhdistysten, kerhojen tai yksiköiden kannattaa kunkin rekisteröidä oma VeriRyhmä eli verenluovutusryhmä. 

Sen jälkeen jokainen osallistuja kertoo ryhmänsä nimen luovuttamassa käydessään, jolloin hänet liitetään VeriRyhmän jäseneksi (huom. VeriRyhmään voi liittyä vasta 2-4 työpäivän kuluttua sen perustamisesta) ja luovutuspiste kirjautuu ryhmän "veripankkitilille". VeriRyhmään liittymisen jälkeen kaikki tulevat luovutuskäynnit kerryttävät automaattisesti ryhmän saldoa kunnes ryhmästä eroaa. 

Jotta kampanjaanne osallistuvat VeriRyhmät voidaan tunnistaa tulosraportoinnissa, lisätkää perustamislomakkeen lisätietokenttään jokin yhteinen tunniste, esim. kattoyhteisön tai kampanjanne nimi.

Kampanjan väliaikapistetietoja ja lopullisia tuloksia voit kysyä sähköpostilla info@veripalvelu.fi.

Veripalvelu toimittaa pyynnöstänne kunniakirjat kampanjan voittajaryhmälle jaettavaksi. Voitte palkita esimerkiksi eniten luovuttaneen ja eniten suhteessa jäsenmääräänsä luovuttaneen ryhmän. Lisäksi voitte halutessanne palkita voittajat omin palkinnoin (huomioikaa kuitenkin, että verenluovutuksen on lain mukaan oltava vapaaehtoista ja maksutonta, joten palkinto ei saa olla kovin arvokas).

Tervetuloa pelastamaan henkiä porukalla!

Ajankohtaisia yhteistyökampanjoita:


Suomen Jääkiekkoliiton Mestis-sarjan Hengenpelastajaliiga 1.10.2020–31.3.2021 (uusi kampanja syksyllä 2021)

Suomen Motoristit (SMOTO) ry:n Verestä Hyviä Muistoja 1.1.–31.12.2021

Shelter Gameroom #OjennaHiirikätesi digipelien harrastajille 9.3.–31.12.2021

Hyvinkään Palloseura HYPS #hittomäluovutan 14.6.–31.12.2021

Vitabalans Oy, #rautainenhaaste apteekeille 19.5.–31.8.2021

Porin Ässät #PATAPELASTAA 4.1.–19.4.2021 (uusi kampanja syksyllä 2021)

Suomen Nuorkauppakamarien #rohkeneluovuttaa 1.1.–31.10.2021, järjestäjänä Kouvolan Nuorkauppakamari (Konuka).

MTK:n maaseutunuorten #manujenluovutushaaste2021 1.1.–1.11.2021, järjestäjänä MTK-Uusimaa.

Visma Software Oy, Ei tippa tapa -kampanja 3.5.–31.12.2021

Frisbeegolf Facebook-ryhmä, Ojenna heittokätesi (jatkuva)Muistilista suunnitteluun:

- Kampanjan nimi ja kesto? (mielellään pari kuukautta tai enemmän, jotta osallistumisaikaa on riittävästi)

- Kohderyhmä?

- Viestintäkanavat? Verkkosivut, intra, some (#ojennakätesi, #verenluovutus, #veriryhmä sekä kampanjan nimi), toimitilat, sähköpostilistat, tapahtumat ym.

- Kampanjan visuaalinen ilme? Voitte tehdä omannäköisenne ilmeen tai käyttää Veripalvelun materiaaleja aineistopankista (logon käytöstä sovitaan erikseen).

-  Miten palkitsette voittajat ja julkistatte tulokset? Veripalvelu voi pyynnöstänne tehdä voittaneelle ryhmälle kunniakirjan.

Opiskelijoille on saatavana vuosiluvullisia haalarimerkkejä verenluovutuksen yhteydessä.