Haku Menu

Järjestä verenluovutuskampanja

Hyvää kannattaa tehdä yhdessä! Yhteisöt, yritykset, urheiluseurat ja oppilaitokset voivat innostaa yhteisönsä auttamaan potilaita järjestämällä verenluovutuskampanjan.

Ajankohtaisia yhteistyökampanjoita:


Suomen Jääkiekkoliiton Mestis-sarjan Hengenpelastajaliiga 1.10.2022–31.3.2023

Suomen Motoristit (SMOTO) ry:n Verestä Hyviä Muistoja 1.1.–31.12.2022

KulttuuriÖverit, Veripalvelun ja kulttuuriväen haastekampanja 3.10.-31.12.2022

#Elämänvirtaa, salibandy-yhteisön kampanja 16.9.-21.12.2022

Frisbeegolf Facebook-ryhmä, Ojenna heittokätesi (jatkuva)KulttuuriÖverit-kampanja haastaa kulttuurialan toimijoita luovuttamaan verta ja puhumaan verenluovutuksen puolesta.Puolustusministeri Antti Kaikkonen osallistui Helsingin Seudun Reserviläispiirin aloittamaan Reserviläinen ei luovuta! (paitsi verta) -kampanjaan Kivihaassa.

Verenluovutuskampanja kannustaa uudetkin kasvot auttamaan ja luo yhteishenkeä tärkeän asian puolesta. Kampanja voi kestää muutaman kuukauden tai läpi vuoden. Se voi sisältää kisan eri yksiköiden, paikkakuntien tai jäsenjärjestöjen välillä. Monet ovat tehneet luovutuskampanjasta vuosittaisen perinteen. 

Jos olet ideoimassa kampanjaa, lähetä ideasi info(at)veripalvelu.fi, niin autamme tarvittaessa alkuun. Oheinen muistilista auttaa suunnittelussa. 

Viesti innostavasti ja kerro faktat

Mitä innostavammin, selkeämmin ja aktiivisemmin viestit kampanjan aikana, sitä enemmän saat mukaan osallistujia ja apua potilaille! Viesteissä kannattaa kertoa:

Pisteiden laskeminen

Jotta pisteet voidaan laskea ja kampanjan tuloksista tiedottaa, osallistuvien yhdistysten, kerhojen tai yksiköiden kannattaa kunkin rekisteröidä oma VeriRyhmä eli verenluovutusporukka. 

Sen jälkeen jokainen osallistuja kertoo ryhmänsä nimen luovuttamassa käydessään, jolloin hänet liitetään VeriRyhmän jäseneksi (huom. VeriRyhmään voi liittyä vasta 2-4 työpäivän kuluttua sen perustamisesta) ja luovutuspiste kirjautuu ryhmän pistepottiin. VeriRyhmään liittymisen jälkeen kaikki tulevat luovutuskäynnit kerryttävät automaattisesti ryhmän saldoa kunnes ryhmästä eroaa. 

Jotta kampanjaanne osallistuvat VeriRyhmät voidaan tunnistaa tulosraportoinnissa, lisätkää perustamislomakkeen lisätietokenttään jokin yhteinen tunniste, esim. kattoyhteisön tai kampanjanne nimi.

Kampanjan väliaikapistetietoja ja lopullisia tuloksia voit kysyä sähköpostilla info@veripalvelu.fi.

Veripalvelu toimittaa pyynnöstänne kunniakirjat kampanjan voittajaryhmälle jaettavaksi. Lisäksi voitte halutessanne palkita voittajat omin palkinnoin (huomioikaa kuitenkin, että verenluovutuksen on lain mukaan oltava vapaaehtoista ja maksutonta, joten palkinto ei saa olla kovin arvokas).

Tervetuloa pelastamaan henkiä porukalla!

Muistilista suunnitteluun:

- Kampanjan nimi ja kesto? (mielellään pari kuukautta tai enemmän, jotta osallistumisaikaa on riittävästi)

- Kohderyhmä?

- Viestintäkanavat? Verkkosivut, intra, some (#ojennakätesi, #verenluovutus, #veriryhmä sekä kampanjan nimi), toimitilat, sähköpostilistat, tapahtumat ym.

- Kampanjan visuaalinen ilme? Voitte tehdä omannäköisenne ilmeen tai käyttää Veripalvelun materiaaleja aineistopankista (logon käytöstä sovitaan erikseen).

-  Miten palkitsette voittajat ja julkistatte tulokset? Veripalvelu voi pyynnöstänne tehdä voittaneelle ryhmälle kunniakirjan.

Opiskelijoille on saatavana vuosiluvullisia haalarimerkkejä verenluovutuksen yhteydessä.