Haku Menu

Järjestä verenluovutuskampanja

Hyvää kannattaa tehdä iloisesti yhdessä. Yhteisöt, yritykset, yhdistykset ja oppilaitokset voivat innostaa väkensä verenluovutukseen järjestämällä oman verenluovutuskampanjan. Veri kiertämään porukalla!


Verenluovutuskampanja kannustaa uudetkin kasvot auttamaan ja luo yhteishenkeä. Kampanja voi kestää esimerkiksi läpi lukuvuoden tai muutaman kuukauden. Se voi sisältää leikkimielisen kisan eri yksiköiden, paikkakuntien tai jäsenjärjestöjen välillä.

Jos olet ideoimassa kampanjaa, ota yhteyttä osoitteeseen info(at)veripalvelu.fi, niin autamme mielellämme. Alkuun pääset oheisen muistilistan avulla. 

Viesti innostavasti ja kerro faktat

Mitä innostavammin ja aktiivisemmin viestit kampanjan alkaessa ja kuluessa, sitä enemmän saat mukaan osallistujia. Kampanjaviesteissä kannattaa kertoa mm.:

- Kampanjan nimi, ajankohta ja järjestäjä

- Miksi verenluovutus on tärkeää (esim. potilastarinat, Veripalvelun Youtube-videot)

- Kuka voi luovuttaa verta (linkki testiin www.sovinkoluovuttajaksi.fi sekä maksuttoman verenluovuttajainfon numero 0800 0 5801)

- Missä ja kuka kampanjaan voi osallistua

- Jotta pisteet voidaan laskea helposti, osallistujien kannattaa perustaa VeriRyhmä. Luovuttajat kuittaavat ryhmänsä nimen luovutuspaikalla VeriRyhmä-listaan. VeriRyhmä perustetaan verkkosivuillamme (tunnisteeksi nimeen on hyvä lisätä jokin yhteinen tunnus, esim. AYY, HYY jotta kampanjaan osallistuvat ryhmät voidaan erottaa)

VeriRyhmät voivat jatkaa toimintaa myös kampanjan päätyttyä, sillä avun tarve on jatkuvaa. Innokkaimmat voivat tehdä verenluovutuskampanjasta vuosittaisen perinteen.

Veripalvelu toimittaa pyynnöstänne kunniakirjan voittajille jaettavaksi. Voitte myös palkita voittajat omin palkinnoin, vaikkapa yhteisellä saunaillalla (huomioikaa, että verenluovutuksen on kuitenkin oltava vapaaehtoisuuteen ja maksuttomuuteen perustuvaa).

Tervetuloa pelastamaan henkiä porukalla!

Meneillään olevia kampanjoita:

Suomen Motoristit (SMOTO) ry:n 20. vuosittainen "Verta pakkiin hallitusti" -kampanja moottoripyöräkerhoille ja muille motoristeille 1.2.–28.10.2018.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY:n #LuovutusAalto -haastekampanja ainejärjestöille (8.2. – 6.4.2018).

Muistilista suunnitteluun:

- Kampanjan nimi, ajankohta ja kesto (mielellään pari kuukautta tai enemmän, jotta osallistumisaikaa on riittävästi)

- Kohderyhmä?

- Ketkä vastaavat  toteutuksesta?

- Näkyvyys: verkkosivut, some (hashtagit #ojennakätesi, #veripalvelu, #verenluovutus), toimitilat, sähköpostilistat, tapahtumat ym.

- Suunnitteletteko kampanjalle oman ilmeen vai käytättekö Veripalvelun materiaaleja (logon käytöstä sovitaan erikseen)?

- Missä verenluovutuspaikoissa kampanjaan voi osallistua?

-  Miten palkitsette voittajat ja julkistatte tulokset? 

Materiaalia voi ladata sähköisesti aineistopankista. Hyödynnä myös Youtube-videoitamme. Opiskelijoille on saatavana haalarimerkkejä maksutta verenluovutuksen yhteydessä.